dyzury pedagoga i psychologa - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 09 wrz 2011, 23:30

intereseuje mnie w jakich godz pracuja w waszych placówkach wymienieni specjaliści.dodatkowo zapytuje czy maja oni normalnie w grafiku ustalone dyzury za wychowawców?z góry dziekuje
~kama

Napisano: 09 wrz 2011, 23:42

u mnie wychowawcy pracują w równoważnym systemie czasu pracy (dzień 8-20, noc 20-8, wolne, wolne i tak w kółko), jestem psychologiem i zasadniczo pracuję od pn do pt naprzemiennie 8-16, 12-20. podczas całych wakacji pracuję na oddelegowaniu w charakterze wychowawcy /wtedy w równoważnym systemie czasu pracy. w pozostałych miesiącach mam po jakieś 4 dyżury wychowawcze, oczywiście są umieszczane w grafiku /no chyba, że ma miejsce wejście za kogoś chorego/

a co Cię zastanawia?
przeliczeniowo chyba na kwartał można pracownika oddelegować na inne stanowisko, przy zachowaniu dotychczasowego wynagrodzenia
~psycholog

Napisano: 10 wrz 2011, 0:56

no włąsnie tak mi mówila kolezanka ze u nie w placówce maja specjalisci dyzur raz w tyg w kazdej grupie.u mnie nie jest to praktykowane:(pedagog i psycholog maja wyłacznie dyżury za kogos na L4i wtedy sobie dorabiaja do pensji a pracuja wyłacznie od 7 do 15
~kama

Napisano: 10 wrz 2011, 2:39

pedagog i psycholog od 7 do 15??Fajnie...tylko ciekawe, z kim oni pracują, jak dzieciaki są w tym czasie w szkole :))) U mnie psycholog jest popołudniami i wchodzi na dyżur za wychowawcę jak go ładnie o to poprosi :))) Nigdy nie ma z tym żadnego problemu. Ogólnie jednak nie ma rozpisanych dyżurów tylko pracuje z dziećmi indywidualnie i grupowo w swoim gabinecie.No i sporo czasu spędza z dziećmi w ich pokojach,więc de facto jest tak,jakby miał dyżur:)) Ogólnie fajnego mamy psychologa-faceta.
~Marika

Napisano: 10 wrz 2011, 8:59

nie mogę sobie wyobrazić dyżur psychologa od 7 rano,gdy dzieci idą do szkoły i praktycznie nie ma ich w placówce.Chyba,że psycholog robi więcej papierkowej roboty i mniej pożytku dla dzieci.
~anna

Napisano: 10 wrz 2011, 9:03

w wypadku wchodzenia za wychowawcę, który jest na L-4, natychmiastowo modyfikuje mi się plan i odejmuje mi się wymiar tych godzin od moich psychologicznych,
a swoją drogą psycholog 7-15 to chyba przede wszystkim pełni funkcję osoby towarzyszącej dyrektora? (u nas na 30 wychowanków przez 2 dni jest do godz 13 trójka dzieci, a w pozostałe dni nie ma nikogo) :)
kto się u Was na to godzi?

podobnie bez sensu byłyby wszystkie godziny pracownika socjalnego dopołudnia, kiedy wiadomo, że praca z rodzina i odwiedzanie środowiska jest konieczne również nieco później
~psycholog

Napisano: 10 wrz 2011, 18:04

Pedagog pracuje zazwyczaj od 13 - 18, raz w tygodniu jest od rana do 14. czasem tafi się mu niocka lub dyżur w grupie ale to na zasadzie zastęstwa. Psychologa nie mamy ale jak był to robił popołudniu lub w sobotę jak były dzieciaki. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 11 wrz 2011, 0:23

dziekuje serdecznie za wszelkie wpisy:)no u mnie to nie tylko psycholog pracuje jako osoba towarzyszaca,inni też!!!żaden specjalista nie pracuje w dni wolne-tzn weekend a pracownik socjalny tez tylko od pon do pt od 8-15
~zosia

Napisano: 12 wrz 2011, 12:15

U nas psychologa nie ma na etacie, a pedagog ma pół etatu, a drugą połowę jako wychowawca wieć w zasadzie cały czas jest wychowawcą. Papiery zabiera do domu, godzin jako pedagog nie ma wyznaczonych. Pracownik socjalny podobnie.
~Sławek

Napisano: 12 wrz 2011, 17:15

jak może mieć niewyznaczone godziny?:)
~ha ha

Strona 1 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x