Dzieci zaburzone i upośledzone W DD - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 5 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 21 mar 2013, 19:04

Janino zgadzam się z Tobą, że \"terapię trzeba prowadzić zgodnie z zaburzeniami a nie na czuja\". Mądry wychowawca wie czego chce, potrafi zdefiniować problem, wie gdzie i jakiej pomocy może oczekiwać. Nie biega bezproduktywnie po różnych specjalistach i nie szuka panaceum na swoje problemy.
Zgadzam się, człowiek uczy się całe życie. Źle jest jeśli każdy swój błąd tłumaczymy - \"bo ciągle się uczę\", źle również jest gdy mówimy sobie - \"jestem nieomylny i nie potrzebuję niczyjej pomocy\".
~etatysta

Napisano: 21 mar 2013, 23:24

a ja po 20latach pracy nie uwazam się za profesjonalistę ,kieruje się intuicją
~wychowawca w kryzysie

Napisano: 21 mar 2013, 23:27

i dodam,że w przypadku zaburzen zachowania nie zawsze potrafimy ze specjalistami zdefiniować problem,zwłaszcza u małych dzieci
~wychowawca w kryzysie

Napisano: 22 mar 2013, 15:54

Bo osiągnąłeś poziom \"nieświadomej kompetencji\" ;)

Pozdrawiam
~etatysta

Napisano: 22 mar 2013, 16:42

mi tych dzieci jest szkoda!nie ma bowiem dla nich żadnych profesjonalnych a bardzo potrzebnych zajęć,gimnastyki,materiałow do pracy
~gremlin

Napisano: 22 mar 2013, 17:02

mnie irytuje takie gadanie ... żeby robić np zabawy paluszkowe nie potrzeba nic prócz dobrej chęci ...
~Marianna

Napisano: 26 mar 2013, 9:06

~Marianna

Strona 5 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem