Dziękuję za wypowiedzi a czy możecie napisać konkretnie jakie ma obowiązki przewodniczący? u mnie obecny przewodniczący jest aktualnie nieosiągalny i nie mam jak wypytać o szczegóły, a zbliża się termin abym dała odpowiedź czy podejmuję się tego zadania... nie chciałabym brać na barki obowiązków którym potem nie zdołałabym sprostać...
Przewodniczący, taki sekretarz?
Obsługa MKRPA w zakresie procedury zobowiązującej do leczenia odwykowego. Wyjmij przykładowe akta zakończone zobowiązaniem do leczenia. I będziesz wiedziała jaka to praca. Dodatkowo zorientuj się ile gmina ma rocznie za koncesje? 300.000 zł.? Co planujesz z tym robić? Czy szkolenia,świetlice, punkt konsultacyjny, współpracę z organizacjami pozażadowymi? Czy będziesz uczestniczyć w kontrolach sklepów handlujących alkoholem?
Jestem pracownikiem urzędu.... i chyba się nie nadaję. Danka, to poważne rzeczy, a mi nikt nie raczył tego przedstawić, tylko mydlą oczy, że to organizowanie posiedzień komisji i \"ogólne\" zarządzanie pracą GKRPA :/ dziękuję za wyszczególnienie. poważnie się zastanowię, czy podołam temu.
zapytaj wprost wójta/burmistrza/prezydenta o faktyczne obowiązki wynikające z tej funkcji. Kto jest realizatorem Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych? W niektórych gminach, zwłaszcza tam, gdzie są pełnomocnicy, rzecz wygląda tak, jak pisze Danka. Tam, gdzie ich nie ma, profilaktyka i przeciwdziałanie uzależnieniom, traktowana jest jak zło konieczne i prawie nic się nie dzieje. U nas przewodniczący nie robi nic, komisja niewiele, prawie wszytsko robię ja. Jestem pełnomocnikiem i bardzo lubię swoją pracę. Serio.
u nas jest pełnomocnik, sekretarz no i przewodniczący (+ członkowie komisji). sekretarz zajmuje się całą papierologią, w tym wydaje mi się że też tym co napisała danka....
u mnie też przewodnicząca nic nie robi
łaskę zrobi jak się pojawi na komisji
często wie,że jest wyznaczone posiedzenie komisji i bierze sobie wtedy urlop
dodam,że u nas posiedzenia zwoływane są co 2 mies i nie mamy za nie płacone