złożyłam wniosek w sadzie o leczenie, opłaciłam a wnioskodawca chce go wycofac. - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 11 paź 2009, 20:43

babka złożyła wniosek o skierowanie męża na leczenie. Przeprowadzilismy całą procedutrę, wystąilismy do sadu, zrobiłam opłatę za złożenie wniosku a baba pisze mi podanie i żąda abym wszystko wycofała. Ok moge wycowac ale sąd nie odda mi opłaty za złożony wniosek. czy zatem moge domagac się od niej aby zwróciła chociaż te koszty sądowe?
~aga

Napisano: 12 paź 2009, 9:54

w takim razie ja wezwij i przedstaw jej fakty oraz weź od niej na pismie że wycofuje i jest świadoma jakie koszta zostały poniesione. Oczywiście jej powiedz że nigdy wiecej. Ale ja na Twoim miejscu już bym nie wycofała bo jak mówisz poszło do Sądu ., Niech ona przed Sądem powie jaki mąż dobry i że juz nie pije.
Jak złożyłaś papiery to już nic nie wycofujesz i musisz jej powiedziec że to jest w gestii sądu!! taka procedura
~O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Napisano: 12 paź 2009, 9:55

w takim razie ja wezwij i przedstaw jej fakty oraz weź od niej na pismie że wycofuje i jest świadoma jakie koszta zostały poniesione. Oczywiście jej powiedz że nigdy wiecej. Ale ja na Twoim miejscu już bym nie wycofała bo jak mówisz poszło do Sądu ., Niech ona przed Sądem powie jaki mąż dobry i że juz nie pije.
Jak złożyłaś papiery to już nic nie wycofujesz i musisz jej powiedziec że to jest w gestii sądu!! taka procedura
~O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Napisano: 12 paź 2009, 14:11

zupełnie się zgadzam z tym co powyżej. Jeżeli sprawa została przekazana do sądu, to nie ma mowy, żeby się z niej wycofywać. Przekazanie akt sądowi jest równoznaczne z zakończeniem postępowania przez komisję r.p.a, tak więc na jakiej podstawie wybierzesz akta z sądu?
~anka

Napisano: 12 paź 2009, 14:17

ale ona dzwoniła do sadu i powiedziano jej, że można wycofać, na nasz wniosek. więc nie popuści
~aga

Napisano: 12 paź 2009, 16:53

no to zadecydujcie komisyjnie, co z tym zrobić. A swoją drogą, sąd to potrafi...
~anka

Napisano: 12 paź 2009, 17:11

A co z podstawami prawnymi? Komisja nie potrzebuje zgłoszenia jeżeli są np. nieletnie dzieci i podejrzenie demoralizacji.
~Danka

Napisano: 12 paź 2009, 19:07

nie ma dzieci
~aga

Napisano: 13 paź 2009, 10:33

Musisz mieć \"coś\" oficjalnie jeśli komisja ma zmienić zdanie.
~Danka

Napisano: 14 paź 2009, 9:45

zmienność decyzji to cecha charakterystyczna doświadczających przemocy. Ja nie daję wiary temu, co mówią kobiety w fazie miodowego miesiąca. Po nim przyjdą kolejne etapy. Już nie będzie tak słodko. A jezeli nie mam racji, to tym lepiej. Ale dokumentów z sądu bym nie wycofywała.
~ilona

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x