Jesteśmy z Wami koleżanki z Suwałk! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 5    [ Posty: 47 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 18 sty 2014, 0:41

Pani Minister \" Ośmieszyła się wypowiedzią \" Jak zawsze do MOPS, OPS same trudne sprawy.
My jesteśmy od wszystkiego i my zawsze załatwiamy sprawy za organizacje państwowe jak policja, straż miejska, administracje, urzędy lokalowe , organizacje pozarządowe i co jeszcze !!!
To jest chore.
Zawsze winnego trzeba znaleźć. Ale to nie jest do nas PYTANIE.
Suwałki jestem z Wami, nie mamy narzędzi do pracy, a rozliczamy jesteśmy przez MINISTERSTWO które nie daje nam żadnych narzędzi pracy i wynagrodzenia!!!!!!!!
Ministerstwo potrzebuje zmian i rozmów z pracownikami socjalnymi w realu, a nie w świecie teoraii !~!!!!
~Mek

Napisano: 19 sty 2014, 19:03

Popieram jestem z Wami
~Małgosia z Łodzkiego

Napisano: 20 sty 2014, 11:30

Ta kobieta (Seredyn) nigdy nie pracowała w OPS, to pielęgniarka, która pracowała w ROPS i to jej kontakt z pomocą społeczna jedyny.

Pamiętam jak kłamała z mównicy sejmowej niedawno w sprawie zasiłków celowych dla tych co utracili prawo do świadczenia pielęgnacyjnego.

No ale Wyrwickiej pasuje, ze nie musi sie wypowiadać publicznie. Od lat po cichutku sie tam siedzi z tyłu.
~ooo

Napisano: 20 sty 2014, 11:41

Jako pracownicy socjalni jesteśmy traktowańi gorzej niż salowa w szpitalu. Zero prestiżu i poważania u ludzi. Na zachodzie PS ma większe prawa i jest szanowany. U nas ani sąd ani kurator , a własćiwie nikt się z nami nie liczy. U nas sąd często sam podejmuje decyzje bez naszej opinii o rodzinie i często nie znamy nawet ustaleń. Żenada. Często mam wrazenie, że PS to chłopiec/dziewczynka do bicia.
~kola

Napisano: 20 sty 2014, 11:44

masz dobre wrażenie.,..tak właśnie jest
a po sobotnim programie w POLSAT NEWS mało mnie szlag nie trafił...czemu nie poszłam do wróżki zanim wybrałam ten zawód...
po raz pierwszy od wielu lat żałuję wyboru
~janka

Napisano: 20 sty 2014, 11:45

masz dobre wrażenie.,..tak właśnie jest
a po sobotnim programie w POLSAT NEWS mało mnie szlag nie trafił...czemu nie poszłam do wróżki zanim wybrałam ten zawód...
po raz pierwszy od wielu lat żałuję wyboru
~janka

Napisano: 20 sty 2014, 18:41

KONTROLA RZECZNIKA PRAW DZIECKA W SUWAŁKACH

W dniach 13-14 stycznia 2014 roku - w związku z tragiczną śmiercią 16-latka w Miejskim Centrum Interwencji Kryzysowej w Suwałkach - przeprowadzona została kontrola zlecona przez Rzecznika Praw Dziecka.

https://www.brpd.gov.pl/detail.php?recid=2725
~kontrola RPD

Strona 5 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x