kapslowe, na co? - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 25 lis 2009, 12:43

Słuchajcie byłam pełnomocnikiem prze zprawie dwa lata i wiem że w gmninach pieniądze z kapslowego ida na festyny i podobne rzeczy - ok ale jak faktycznie widać inicjatywe mieszkańców -a w innym razie jest to tylko kampania wyborcza.
Znam wszystkie problem-ale teraz jestem związana z Przychodnią Uzależniania - i działania w gminach powinny być nastawione na Punkty konsultacyjne oraz świetlice socjoterapeutyczne i prace z nauczycielami.
Polecam - program \"Szkoła dla Rodziców\" oraz treningi interpersonalny baź edukacyjny - najlepiej oraganizowane przez certyfikowanych terapeutów.
Pozdrawiam ciepło
~Agnieszka

Napisano: 25 lis 2009, 13:27

ja też jestem pełnomocnikiem i pozwolę się nie zgodzić z Agnieszką w kwestii kampanii, a zgodzić w kwestii współracy z ,,podmiotami\'\' współrealizującymi gminny program profilaktyki. U mnie żadna złotówka nie jest wydatkowana ,,poza programem\'\'. Zdań jest całe mnóstwo, partnerów także nie brakuje. O ,,Szkole dla rodziców\'\' słyszałam, ale żeby ją zrealizować potrzebni są ... rodzice, a z nimi bywa różnie. Każda gmina ma swoje lokalne uwarunkowania.
~renata

Napisano: 25 lis 2009, 16:39

W każdej gminie są rodzice, tylko nie w każdej potrafi się do nich dotrzeć profesjonalnie.
~Danka

Napisano: 26 lis 2009, 10:54

U nas realizowana jest \"Szkoła dla rodziców \" w ramach POKL i zdaje to egzamin - podpisywany jest kontrakt i chodzą. Wiadomo ważna jest współpraca z OPS i pełnomocnikiem.
~Agnieszka

Napisano: 28 lis 2009, 21:54

ops to rozumiem, bo kontrakt i praca socjalna z rodziną, ale jaką rolę pełni w przypadku ,,Szkoły dla rodziców\'\' pełnomocnik? I ile kosztuje taka ,,szkoła\'\'?
~dorota

Napisano: 30 lis 2009, 10:17

Jest to około 80 złoty za godzinę a czały program zamyka sie w 25 godzinach razy dwóch prowadzących.
Głównie program jest prowadzony w ramach Klubu integracji społecznej - u nas jest od współfinansowany z kapslowego. Jest to forma edukacyjna dla rodzin.
~Agnieszka

Napisano: 01 gru 2009, 20:28

\"Profilaktyka Praktyków\"
Oferty szkoleń i warsztatów dla młodzieży na 2010 rok:
1. \"Narkotykowe Dylematy\"-szkolenie dla dorosłych -nauczyciele, ops, kuratorzy, policja, straż miejska i osoby pracujące z młodzieżą (4godz)
2. \"Nauczyciel Funkcjonariuszem Publicznym\"- szkolenie dla nauczycieli z zakresu przemocy rówieśniczej (2godz)
3.\"Bądź swiadomy i odpowiedzialny\"- kl. III-V SP-warsztaty dla dzieci-przemoc rówieśnicza- warsztaty(2godz)
4.\"Od niewiedzy do swiadomego wyboru\"-VI kl SP i I-III Gimnazjum-przemoc rówieśnicza-warsztaty(2godz)
5. \"Zanim uderzysz\"-klasy ponadgimnazjalne-przemoc rowieśnicza-warsztaty(2godz)
6.\"Narkotykowe Dylematy-III-klasa-Gimnazjum i klasy ponadgimnazjalne- warsztaty(2godz)

Ponadto prowadzimy godzinne wywiadówki profilaktyczne z zakresu profilaktyki narkomanii i przemocy rówieśniczej tj. odpowiedzialności karnej nieletnich.

Na życzenie Gminy organizujemy wyjazdowe konferencje profilaktyczne dla calych szkół z indywidualnym programem włg. życzeń zamawiającego.
Dla zainteresowanych prześle szczegółowe oferty i referencje pełnomocników z różnych częsci kraju
Kontakt: [email protected] tel: 601-645-467
Pozdrawiam
Waldemar Saltarius
~Waldek

Napisano: 09 wrz 2021, 15:18

Ja korzystałem z diet pudełkowych, ale bez treningu również się nie obejdzie. Pół roku temu zapisałem się do bardzo fajnego trenera personalnego w siłowni z piaseczna. Zacząłem zauważać efekty jestem bardziej wypoczęty i mam lepsze samopoczucie.
michalmalysz
Praktykant
Od: 16 sie 2021, 11:25
Zajmuję się: Takie różne, skoki.
Strona WWW: https://goldstandardfitnes.pl

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x