bezdomny a zasiłek stały POMOCY - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 19 paź 2009, 10:31

Proszę o pomoc osoba bezdomna miała przyznany zasiłek stały, przebywała w schronisku pieniądze wysyłaliśmy na konto osoby, ale schronisko poinformowało nas, że osoba już tam nie przebywa co dalej z zasiłkiem pomocy!!!! Nie wiemy gdzie ten Pan teraz przebywa.
~lulka

Napisano: 19 paź 2009, 11:00

czy ktoś mi odpowie:)
~lulka

Napisano: 19 paź 2009, 11:14

skoro na konto osobiste to poczekąc. zasiłek doszedł, a facet pewnie sie gdzies pojawi. nie panikować. jesli na konto schroniska - schronisko dokona zwrotu, wpiąc notatke słuzbową lub prosić o info na pismie. facet tymbardziej się zjawi jak bedzie chciał kase
~..........

Napisano: 19 paź 2009, 11:47

nie trzeba zawieszać?
~lulka

Napisano: 19 paź 2009, 20:35

a na jakiej podstawie zawiesisz? Fakt, klienci sa zobowiazani do poinformowania o kazdej zmianie sytuacji ale to jest za słabe. Choć ja - jesli facet by sie nie ujawnił - w nastepnym mieisącu nie przelałabym pieniedzy na jego konto. Trudno. Moje ryzyko nie wypłacenia w danym miesiącu za dany miesiąc ale facio szybciutko by sie pojawił...
~..........

Napisano: 19 paź 2009, 20:59

popieram
~xxx

Napisano: 19 paź 2009, 22:31

Minęło 6 miesięcy od ostatniego wywiadu?? nie możesz ustalić gdzie jest ta osoba a wyczerpałaś już wszystkie możliwości ustalenia co może się z tą osobą dziać to może uchylić decyzję?
powołać się na 106 ust.5, 107, 109 ?????????
Uległa zmiana sytuacji

A jeśli wyjechał, umarł (czego nie życzę) to co świadczenia do wypłaty będą wisiały? A jak się zgłosi po wypłatę po 2 latach to co wypłacisz nie wiedząc co się działo z osobą?

pozdrawiam
~Niuta

Napisano: 20 paź 2009, 10:16

poczekam aż minie 6 miesięcy a potem uchylę
dziękuję bardzo z pomoc
pozdrawiam
~lulka

Napisano: 20 paź 2009, 11:01

miałam taką sytuację, nie ujęłam na liście wypłat (nie przelać kasy) i facet momentalnie się odnalazł)
~eda

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x