Adamie, widze,ze znasz sie na przepisach.Mam problem,moze rozwiazesz mi go.Pracuje w placowce opiek-wych /interwencyjnej i socjalizacyjnej/.Jestem zatrudniona na KN.dyrekcja zwiekszyla mi wymiar godzin z 24 na 26.Nie moge znalezc przepisu.Pomoz.
Adamie, widze,ze znasz sie na przepisach.Mam problem,moze rozwiazesz mi go.Pracuje w placowce opiek-wych /interwencyjnej i socjalizacyjnej/.Jestem zatrudniona na KN.dyrekcja zwiekszyla mi wymiar godzin z 24 na 26.Nie moge znalezc przepisu.Pomoz.
Adamie,widze,ze znasz sie na przepisach.Mam problem.Jestem zatrudniona na KN w placowce opiek-wych /interwencyjna i socjalizacyjna/.Moja dyrekcja zwiekszyla mi wymiar godzin z 24 na 26.Tlumaczy,ze tak jest w innych placowkach i juz.Moze znasz wykladnie?
Karta Nauczyciela wyraźnie rozróżnia dwa typy placówek, (wg zapisów KN) inne pensum obowiazuje w interwencji, inne w socjalizacji. Zmniejając warunki pracy, Dyrekcja zapewne podała Ci podstawę prawną, a jeżli nie to poproś o takową, to wiele wyjaśni. Choćby np. ze względu sposób obliczania stawki za godz ponadwymiarowe (ewnt. godz doraźnych zastępstw) stawki te w placówce inerwencyjnej i socjalizacyjnej są inne. W placówce którą znam wyraźny jest podział na dwie części, dotyczy to także pracowników.
Szkoda, że nie używasz własnego nicka, (Adam) już od dłuższego czasu funkcjonuje na forum i raczej tego typu wsparcia nie potrzebuję. Myślę, że i Ewa poradzi sobie bez Twoich prymitywnych wskazówek. Chłopie odwagi!
Pozdrawiam Adam