Ja to widzę jeszcze inaczej ze będą proponować nowe oferty w zamian za zrzekniecie się odprawy kto się na nią zdecyduje niech szuka pracy gdzie indziej już kiedyś się z takim czymś spotkałem i mało tego obawiam ze tylko czekają ze będą chcieli odprawy bo przecież jakby zatrudniali tych z karty na kodeks w tym samym miejscu to i tak muszą im więcej dać na umowie, choćby tylko dlatego ze maja duży staż pracy, a lepiej zapłacić raz dużo czyli odprawy niż ciut mniej ale tez nie małe pieniądze co miesiąc wystarczy policzyć rachunek prosty. Chyba ze naprawdę będzie ktoś stawiał na doświadczenie i wiedzę tych pracowników a nie tylko na koszty .
\"Na mocy art. 237 ust. 2 ustawy z dnia 9 czerwca 2011 r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej z dniem 2 stycznia 2014 r. wyżej wskazane osoby staną się pracownikami samorządowymi w rozumieniu ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458 z późn. zm.).\"
Niech moc będzie z Wami! O północy w sylwestra 2013r. jakiś cudotwórca albo lepiej stfurca tych durnych zapisów zmieni leżącą w moim biurku umowę o pracę na czas nieokreślony z KN (mianowanie) na umowę z KP. No bo jak inaczej mogę się \"stać\" pracownikiem samorządowym? Tak po prostu? Bez mojej zgody? Bez wypowiedzenia i zawarcia nowej umowy?
Dokładnie tak. Twój stosunek pracy na podstawie ustawy wygaśnie a dyrektor jak bedzie chciał zatrzymać cię w pracy to zaproponuje nowe warunki. Dla tych, którzy migali się od pracy pod osłoną karty przychodzą cięzkie czasy. Obawiam się, że dyrektor będzie Sprite a karta pragnie, które nie ma szans. Pozdrawiam.
KN nie przewiduje takiej formy rozwiązania umowy. KP wymienia tylko 4 przypadki w których umowa może wygasnąć (śmierć pracownika, śmierć pracodawcy, aresztowanie i niestawienie się do pracy). Marcinie chcesz karcianych aresztować, uśmiercić czy wolisz jako dyrektor popełnić samobójstwo (to oczywiście żart
W sądzie pracy to ja będę sprite