MOW - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 9 z 9    [ Posty: 90 ]

Napisano: 09 kwie 2012, 2:47

No własnie, a zatem sprecyzuj ale jaja do czego zmierzasz z tą \"totalnością\" na forum pl. op - wych ?
~Wojtek

Napisano: 09 kwie 2012, 12:02

Nie rozumiem Wojtku twojego pytania? Przecież nie ja założyłem ten wątek i nie ja wpisałem że placówki opiekuńczo wychowawcze są instytucjami totalnymi .
A na marginesie to moim zdaniem placówki op - wych mogą być placówkami totalnymi ale nie muszą.
~ale jaja

Napisano: 09 kwie 2012, 12:48

W wikipedii jest wyjaśnienie pojęcia instytucji totalnej. Tak więc placówki op-wych są instytucjami mającymi mniej lub bardziej cechy instytucji totalnych czy się to komuś podoba czy nie i nie jest to kwestia \"wydawania mi się\". Co do pojęć opieki całkowitej i całodobowej to różnica między pojęciami dotyczy zakresów. Nie każda opieka całodobowa jest opieką całkowitą, ale każda opieka całkowita jest całodobowa. To trochę jak z hotelami - nie każdy całodobowy pobyt jest all inclusive ;)
~etatysta

Napisano: 09 kwie 2012, 20:56

O.K. nie ma co brnąć w ten zaułek, bo szkoda energii;
Jak zwykle każdy ma trochę racji a prawda leży gdzieś po środku ;)
~Wojtek

Napisano: 15 kwie 2012, 0:09

Opiekę całodobową zapewnia min. MOW.

Opiekę całkowita zapewnia pl. op-wych. Istotne jest tu zabezpieczenie spraw materialnych, takich jak odzież, środki czystości czy choćby podręczniki szkolne.
~Marianna

Napisano: 16 kwie 2012, 18:23

Marianna a dlaczego na czym opierasz swój wpis ?
~ale jaja

Napisano: 16 kwie 2012, 18:49

A Ty? ;)
~etatysta

Napisano: 16 kwie 2012, 20:03

na liście Rzecznika Praw Dziecka do Pani Minister Pracy i Polityki Społecznej ;)
~Marianna

Napisano: 16 kwie 2012, 20:05

placówki podległe MS czy MEN zapewniają opiekę całodobową, natomiast opiekę całkowitą zapewniają placówki podległe MPiPS
~Marianna

Napisano: 16 kwie 2012, 22:58

Acha - bo ja myślałem że chodzi o pewne rozgraniczenie instytucji totalnych Goffmana.
A tu chodziło o podział dokonany przez ministerstwo. Tak to jest jak się rozmawia i każdy rozumie co innego:)
~ale jaja

Strona 9 z 9    [ Posty: 90 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x