mój dyrektor zarabia ok 6200netto, a to dlatego, że pozbył się wychowawców z kn, zbyt drodzy byli...ale jego pensja nie wydaje mu się duża, a wychowawca z kp u niego ma 1600brutto- nie mówiąc o innych pracownikach...i śmie ciągle powtarzać, że wychowawcy nic nie robią....i co? on jest w porządku????
racja...to oni są najdrożsi w dd....więc może niech zrezygnują z części wynagrodzenia a nie biadolą i zabierają tym super opłacanym wychowawcom z 15 letnim stażem 1400 netto, a sam ma ok 5000 netto...cwaniaki
a ja sie z wami nie zgodzę, oni mają ogromną odpowiedzialność i pracują 24 na dobę.powinni zarabiać 10000tys netto - przynajmniej, u mnie dyr. ma ok 4800netto
Witam. Pracowałem jako wychowawca zanim zostałałem dyrektorem. Wiec mogą tylko współczuć, że kilka wypowiedzi pochodzi od osób, które mają problemy emocjonalne na tle zarobków swoich szefów. Wiem jaki jest zakres obowiązków wychowawcy a jak obecnie jest mój. Nie narzekam bo nikt nie zmuszał mnie do zostania dyrektorem. Pieniądze, które otrzymuje zarabiam cieżką pracą. Podobnie jak moi pracownicy.
Oprócz Może dyrektorzy pochwalą się ile zarabiają w DDz i ich zastepcy? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również: