Nowa władza w zespole. - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 05 sie 2015, 9:05

Powołaliśmy nowy Zespół (skończyła się kadencja poprzedniego). Na pierwszym posied. będzie wybierana nowa władza w osobach przewodniczącego, zastępcy i sekretarza.
Moje pytanie brzmi: czy zastępca przewodniczącego może być jednocześnie sekretarzem zespołu (pełnić dwie funkcje?)
miniatura

Napisano: 05 sie 2015, 10:53

Zastanawiam się po co w zespole Zastępca Przewodnicącego... to w zasadzie żadna funkcja a tylko niepotzrebny problem potem kiedy i w jakich sytacjach ma on prawo/obowiazek robic coś w imineiu przewodniczącego.. Wybierzcie przewodniczacego i sekretarza a w regulaminie zapiszcie sobie że podczas nieobecnosci przewodniczacego jego obowiązki przejmuje osoba przez niego wskazana.... i wtedy macie dowolnośc i otwarta rękę.
junior

Napisano: 05 sie 2015, 11:05

Kobiety np. rodzą dzieci a są przewodniczącymi. Więc się ich nie odwołuje.Wracają po roku,bo przemoc nie idzie na macierzyński.Mamy teraz taką sytuację, że zastępca pełni jego funkcję.I to jest dobre. Za chwilę zerknę do ustawy, bo wydaje mi się, że jest tam mowa również o powołaniu zastępcy przy powołaniu ZI.
t.franek

Napisano: 05 sie 2015, 11:18

Oczywiście nie wykluczam możliwości ustanowienia Zastepcy.prosze mnie zle nie zrozumieć.. ale z powyżej opisanej sytuacji wynika że albo sa braki osobowe albo brak chetnych na takie stanowisko... dlatego też nir wykluczam "dobrych rozwiązań"tj. ustanowienie Zastępcy ale podaje pratyczne i nie gadzace w przepisy prawa rozwiązanie...
junior

Napisano: 05 sie 2015, 11:34

Co do ustawy.. to nie ma tam nic o zastępcy.. absolutnie. to uchwała Rady reguluje szczegółowe warunki funkcjonowania Zespołu. uchwała badz regulamin bardziej szczegółowy.... tak wiec jest dowolnosć..
junior

Napisano: 05 sie 2015, 12:28

Masz rację.
t.franek

Napisano: 05 sie 2015, 12:39

:)
junior

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x