sprawca nie odbiera korespodencji - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 05 sie 2015, 11:17

co w przypadku gdy po raz drugi wrocila koperta z wezwaniem do sprawcy- on nie odbiera korespodencji a postepowanie przygotowawcze trwa na policji
gops13

Napisano: 05 sie 2015, 11:31

No cóż... nie odbiera korespondecji ma takie prawo... może nie mieszka w danym miejscu a może wie o co chodzi specjalnie nie odbiera.. odkładaj koperty do akt z adnotacja pocztowa o bezskutecznym doręczeniu... ale proponowłbym wysłąć co najmniej 2 razy i dwie takie adnotacje mieć w aktach:) wtedy gość nie bedzie miał wymówiki że ,,nic nie wiedział " ja poczte ZESPOŁU nosze sam. próbuje dostarczyc osobićie dwa razy jesli nie odbiera bądz odmawia odbioru wysyłam poczta i za potwierdzeniem pocztowym mam poparcie że gsc tego nie wziął...
junior

Napisano: 05 sie 2015, 17:43

dokładnie.
Emilka.

Napisano: 07 sie 2015, 10:32

właśnie tak robie za potwierdzeniem wysyłam on dwa razy nie odebrał juz a w ogole druga juz mu karte policja założyla ogólnie cyrk
gops13

Napisano: 07 sie 2015, 12:27

Nie cyrk tylko życie:) niestety nie ma obowiązku informowania nas o zmianie adresu czy też o tym gdzie przebywa... dla nas obligatoryjne jest to co zawarte jest w KARCIE A i to pod tamte adresy wysyłamy... co innego gdyby chodziło o postepowanie administracyjne gdzie mamy prawo dostarczyc nawet w miejscu jego pracy.. niestety jak juz kiedys mówiłem zespół nie jest komórką administracyją.. dlatego musimy działąć w takich realiach a nie innych.
junior

Napisano: 08 sie 2015, 9:09

no a co robicie jesli drugi, trzeci raz też nie odebrał? macie zwrotki..??
no z ciekawości pytam...??;)
Emilka.

Napisano: 08 sie 2015, 12:41

Zachowujemy koperty ze zwrotkami z adnotacja pocztowa o bezskutecznym doręczeniu w dokumentacji rodziny:) no skoro gość dostaje polecenia odebrania przesyłki z poczty w ciągu tygonia raz potem drugi i nie odbiera to sam sobie winien...
junior

Napisano: 08 sie 2015, 16:11

no ok...ja pytam co z działaniami ?? jestem zaniepokojona tą odpowiedzią.Chowacie zwrotki ale nie problem?
Emilka.

Napisano: 10 sie 2015, 12:40

To jest parodia on nie odbiera bo co mu moga zrobic .....nagwizdać w tym przypadku jest sprawa w prokuraturze więc i tak pewnie dostanie wyrok i policja musi go doprowadzić...ale jest ale bo jak go nie zastaną to nie będą go szukać po polsce przecież, prawo jest nieszczelne a my się martwimy.
gops13

Napisano: 10 sie 2015, 12:59

po pierwsze nie musisz się martwić..;) po co w to właczać emocje osobiste.;) to praca..
Jeśli Nk jest w prokuraturze, to ok możesz sobie gwizdać..powiedzmy ..powiedzmy...( NK- przemoc z 207 kk w prokuraturze nie zwalania z prowadzenia NK - na normalnej procedurze) - a po drugie jesli w trakcie.. coś się stanie ODP- to mogą ci zafundować skargę na " bezczynność, przewlekłe prowadzenie "postępowania" łącznie z zaniechaniem obowiązków...
Emilka.

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem