czy prawidłowo założona nk - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 sie 2015, 12:46

witajcie mam dylemat,
po miesiącu dostalismy z komisariatu naszego nk (bez pieczątki i prawie nie jest wypełniona), nk załozona była w innej gminie i przesłana
założono ją na wniosek kobiety w siedzibie policji bo" były konkubent ja wyzywa itp" , nie mieszkaja raze , nie prowadzą gospodarstwa domowego, nie są rodziną,
czy powinna byc założona w takim przypadku czy raczej inne działania policji
podpowiedzcie bo jak tam zadzwoniłam nie wiedzieli o co chodzi nie maja jej zarejestrowanej itp
lolka 27

Napisano: 03 sie 2015, 13:09

To chyba żarty... jak to nie mają zarejestrowanej karty?? i to jeszce po zawiadomieniu kobiety złozonemu przed funcjonariuszem policji?? smiech na sali śmiem twierdzić... Karta co prawda nie musi byc wypełniona cała.. zwłaszcza w trakcie złożenia zawiadomienia wypełnia się jej główne punkty dowodzące na zaistnienie przemocy.. w sytuacji zawiadomienia na komendzie funcjinariusz np. nie jest w stanie okreslić czy akurat sprawca był pod wplywem alkoholu.... taki przykład tylko podałem.. wiec zależy co rozumiesz przez słowo ,,prawie niewypełniona" jesli nie ma tam podpisu gościa szanownego policjanta przyjmującego zawiadomienie to odeslij ta kartę tam skąd ja dostałaś z adnotacja że karta zawiera braki formalne uniemożliwiające podjęcie jakichkolwiek działań interwencyjnych... rozumiem że któreś z nich mieszka na terenie Twojej gminy i dlatego dostałaś ta kartę tak? jesli tak to zrób jak proponuje odeslij niech uzupełnia... nie ma pieczatki to nie jest dokumentem! Pssss szanowni Policjanci...
junior

Napisano: 03 sie 2015, 13:13

a poza tym po miesiącu to niech sobie ją ......................... :) a gdzie terminy...?? to też im zaznacz w piśmie o brakach... może chociaz troche sie czegoś nowego dowiedza:) chyba że wczesniej podejmowali jakies działania to zwracam chonor... ale jak nawet nie wiedza ze taka karta jest to wątpie żeby byli zorientowani co robili:)
junior

Napisano: 03 sie 2015, 13:15

junior dzięki za odpowiedz, powiedz mi jeszcze czy jeżeli nie są rodzina, nie prowadzą gospodarstwa, nie mieszkają razem , po prostu maja dziecko , kiedyś byli w związku (nie są małżeństwem), robić grupę? czy brak zasadności w ogóle założenia nk..
lolka 27

Napisano: 03 sie 2015, 13:41

Nawet jesli nie sa rodziną to wiesz o tym tylko ty... zachowaj procedure przede wszystkim... czyli powołaj grupe i zakończ z uwagi na brak zasadności podejmowania dalszych czynności.. ale to grupa o tym decyduje wiec powołać musisz..
junior

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x