Witam, mam pytanie jeśli zostały zrealizowane cele z planu pracy to spokojnie mogę zakończyć współpracę, tylko nie wiem jak to udokumentować wystarczy moja notatka czy muszę mieć jakieś podpisy podopiecznych czy jeszcze coś innego?
Pytanie tylko czy są to twoje zrealizowane działania jako przedstawciela jednej ze służb czy wszystkich członków Grupy lub zespołu.. jeśli wszystkich to zakończenie procedury jest uzasadnione a jeśli tylko twoje to notatka tak jak z każdego innego działania i do teczki rodziny. co nie zmienia faktu że do chwili zamknięcia powinienes kontynuować swoje działania nawet gdyby miały byc one tylko pobieżne.. zależy też jakie miałeś zakres działania i jakie stanowisko pełnisz.. prac. socjalny, psycholog, wychowawca czy.... ? to ma znaczenie każda ze służb ma specyfike swojej pracy od której zależy własnie to czy może zakończyć swoje działąnia formalnie czy dalej powinna trzymac ręke na pulsie:)
Jeśli zrealizowałaś z rodziną założone cele- są efekty pracy w postaci poprawy funkcjonowania rodziny to zakończ współpracę.
" Mój " AR zawsze zakończenie podsumowuje sprawozdaniem w którym przywołuje stanowisko rodziny . Tak? Jest.ok
Jak dobrze że są na tym forum osoby które sprowadzą człowieka na ziemie:) przepraszam wszystkich ale to nie pierwsza moja taka pomyłka że opisuje temat nie tym wątku gdzie trzeba:) pisałem w poście asystenta rodziny a op[isywałęm realizjację planu pomocy rodzie w p/ przemocy w rodzinie.. ale jaja:) jakis rozkojarzony jestem co się dzieje...:) wybaczcie. :):) :):)
Dzieki Emmilka:):):):):):) nie przestaje się smiać sam z siebie:):):):) ale ze mnie łoś:)
Tak właśnie czytam i czytam:)hehe przez chwilę się przeraziłam.
Czyli wystarczy moja notatka i napisze sprawozdanie. A powinnam tą rodzinę jeszcze później odwiedzać?
Napisz końcowe sprawozdanie i będzie ok.
Co do monitoringu. Jeśli rodzina wyrazi zgodę, wówczas AR może rodzinę odwiedzić. W innym wypadku absolutnie.
U mnie monitoring następuje na wyraźne Oświadczenie rodziny. tak?( stosuję/proponuję jednak tę formę " doglądu" przez AR w sporadycznych przypadkach np . w tle była przemoc, uzależnienia..)
Witam, w połowie miesiąca zgłosiła się rodzina, która zrezygnowała z asystenta rodziny. Wiadomo piszę wniosek o zakończenie współpracy ale czy robię sprawozdanie miesięczne i daję rodzinie do podpisu miesięczną kartę czasu pracy rodzinie ?