koniec współpracy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 lip 2015, 8:06

Witam, mam pytanie jeśli zostały zrealizowane cele z planu pracy to spokojnie mogę zakończyć współpracę, tylko nie wiem jak to udokumentować wystarczy moja notatka czy muszę mieć jakieś podpisy podopiecznych czy jeszcze coś innego?
Adii

Napisano: 30 lip 2015, 8:13

Pytanie tylko czy są to twoje zrealizowane działania jako przedstawciela jednej ze służb czy wszystkich członków Grupy lub zespołu.. jeśli wszystkich to zakończenie procedury jest uzasadnione a jeśli tylko twoje to notatka tak jak z każdego innego działania i do teczki rodziny. co nie zmienia faktu że do chwili zamknięcia powinienes kontynuować swoje działania nawet gdyby miały byc one tylko pobieżne.. zależy też jakie miałeś zakres działania i jakie stanowisko pełnisz.. prac. socjalny, psycholog, wychowawca czy.... ? to ma znaczenie każda ze służb ma specyfike swojej pracy od której zależy własnie to czy może zakończyć swoje działąnia formalnie czy dalej powinna trzymac ręke na pulsie:)
junior

Napisano: 30 lip 2015, 8:43

Grupy?? jakiej grupy?? halloooo...

Jeśli zrealizowałaś z rodziną założone cele- są efekty pracy w postaci poprawy funkcjonowania rodziny to zakończ współpracę.
" Mój " AR zawsze zakończenie podsumowuje sprawozdaniem w którym przywołuje stanowisko rodziny . Tak? Jest.ok
Emilka.

Napisano: 30 lip 2015, 9:00

Jak dobrze że są na tym forum osoby które sprowadzą człowieka na ziemie:) przepraszam wszystkich ale to nie pierwsza moja taka pomyłka że opisuje temat nie tym wątku gdzie trzeba:) pisałem w poście asystenta rodziny a op[isywałęm realizjację planu pomocy rodzie w p/ przemocy w rodzinie.. ale jaja:) jakis rozkojarzony jestem co się dzieje...:):) wybaczcie. :):):) :):):)
Dzieki Emmilka:):):):):):) nie przestaje się smiać sam z siebie:):):):) ale ze mnie łoś:)
junior

Napisano: 30 lip 2015, 10:28

Tak właśnie czytam i czytam:)hehe przez chwilę się przeraziłam.
Czyli wystarczy moja notatka i napisze sprawozdanie. A powinnam tą rodzinę jeszcze później odwiedzać?
Adii

Napisano: 30 lip 2015, 11:22

Napisz końcowe sprawozdanie i będzie ok.
Co do monitoringu. Jeśli rodzina wyrazi zgodę, wówczas AR może rodzinę odwiedzić. W innym wypadku absolutnie.
U mnie monitoring następuje na wyraźne Oświadczenie rodziny. tak?( stosuję/proponuję jednak tę formę " doglądu" przez AR w sporadycznych przypadkach np . w tle była przemoc, uzależnienia..)
Emilka.

Napisano: 01 gru 2015, 13:39

Witam, w połowie miesiąca zgłosiła się rodzina, która zrezygnowała z asystenta rodziny. Wiadomo piszę wniosek o zakończenie współpracy ale czy robię sprawozdanie miesięczne i daję rodzinie do podpisu miesięczną kartę czasu pracy rodzinie ?
anonim

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x