nowo zatrudniony ... - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 27 mar 2013, 20:24

Nie dokończyłem. Po sytuacji testowej nie ma nic złego w tym jak w cztery oczy przy kawie zapytasz starszego jak to było i czy jego zdaniem było ok lub czy coś trzeba było zrobić inaczej. Taka superwizja koleżeńska. Nie wiem jakiego masz szefa jak jest ok to pytaj go. Nie obawaiaj się, że to może świadczyć o Twojej słabości.
~Marcin

Napisano: 27 mar 2013, 20:26

A jaką postawę przyjąć, aby dzieciaki wiedziały \"kto rządzi\"?
~abc...

Napisano: 27 mar 2013, 20:32

chyba wiadomo kto rządzi ;) DZIECIAKI :)
~Marianna

Napisano: 27 mar 2013, 20:38

dzieciaki są starsze stażem, więc póki co Ty jesteś gościem w ich domu ... najpierw spróbuj się tam utrzymać chociaż rok a potem dopiero Twoje rządy
~Marianna

Napisano: 27 mar 2013, 20:43

a jak to zrobić, aby się utrzymać minimum rok?
~abc...

Napisano: 27 mar 2013, 20:55

tu sie najlepiej sprawdza tak jak w małżeństwie-kto jest głową a kto szyją:)być cierpliwym,pokazać że się chce pracować,nawiązać dobre relacje z dziećmi.Przede wszystkim nie skracać granic na \"ty\",czymś ich zainteresować.ja np.nauczyłam sie w pracy piec ciasta z dziećmi,wcześniej tego nie robilam w ogóle,przypomnialam sobie jak to fajnie jest grac w ping-pong:)skakać na skakance,nauczyłam ich skakać w gumę:)
~ONA

Napisano: 27 mar 2013, 21:13

Rok spokojnie przetrwasz. Jeśli będziesz się stosował do rad etetysty to roczek szybko zleci. Tym bardziej, że masz jeszcze urlop i zawsze możesz na chorobowe iść. Tak naprawdę najgorszy jest drugi rok pracy. Jeśli w pierwszym roku nie wytworzysz więzi emocjonalnej bo na przykład braknie Ci kasy to leżysz.
A tak na poważnie to nie czytaj czasem książek w stylu :Jak mówić, żeby dzieci słuchały\" i takie tam pie.r.doły. jak dzieci usłyszą, że mówisz -\"Jest mi tak przykro, że znowu chodzisz bez kapci\" to padną ze śmiechu.
~kapek

Napisano: 27 mar 2013, 21:29

dla mnie najgorsze były pierwsze 3mce.potem miałam malutki kryzys gdy przyszła nowa dyr i wielu fajnych wychowawców odeszlo,teraz pracuje juz 6rok:)powodzenia
~ONA

Napisano: 28 mar 2013, 7:29

Marcin
Andrzejewskiego mam przeczytane wszystkie książki.
~Marianna

Napisano: 28 mar 2013, 7:36

Kasiejko nie znam ale poszukałam w necie i widzę że idzie chyba tym samym nurtem co Karasowska Podejście Skoncentrowane na Rozwiązaniach
~Marianna

Strona 2 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x