Obliczenie kosztu utrzymania mieszkańca DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 21 lis 2008, 10:44

Witam
Proszę także o tę interpretację. Adres:
[email protected]
Z góry dzięki.
~róża

Napisano: 21 lis 2008, 10:47

Przepraszam, podalam błędny adres:
[email protected]
~róża

Napisano: 21 sty 2009, 21:55

Ja z rachunku zysków i strat biorę kwotę z punktu B za 2008r. mnoże 102,9% ( wskażnik wzrosty cen konsumnpyjnych ogłoszony w ustawie budżetowej ) dzielę przez przeciętna liczbę mieszkańców z 2008r. i dzielę rzez 12 m-cy. W pracy mam definicje to jutro napisze dokładniej.
~Aga

Napisano: 05 lut 2009, 10:56

witam. napiszcie prosze sygnaturę tego pisma z Min Finans, moze uda się znaleeżdż
~gocha

Napisano: 05 lut 2009, 11:02

Ja też proszę o to pismo [email protected]
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 18 lut 2009, 13:25

Ja też bardzo proszę [email protected]
~~mira

Napisano: 20 lut 2009, 20:35

ja tez bardzo prosze o przesłanie tej interpretacji [email protected]
~celcia

Napisano: 20 mar 2009, 10:39

A jak z remontami?
Liczyliście do kosztu remonty bieżące nie związane z programem naprawczym? Każda jednostka ponosi koszty awarii, napraw, tego co się znajduje w jednostce, koszty konserwacji - chociażby dźwigów towarowych i wind. Wszytko to ujmuje się w §427 zakup usług remontowych.
Rozumiem, że koszty remontów związane z programem naprawczym odlicza się od kosztu utrzymania. Ale u nas skarbnik upiera się, że wszystkie remonty należy odliczyć.
~Małgorzata

Napisano: 30 mar 2009, 11:58

Ja odliczałam tylko remonty związane programem naprawczym. Nawet dzwoniłam w tej sprawie to Urzędu Wojewódzkiego i też kazali tak robić. Ja miałam problem, co do dużych remontów, ale zrobionych już po otrzymaniu standardu, bo że takie zwykłe można - napisałam do MF i mam interpretację
~Magda J.

Napisano: 15 kwie 2009, 15:18

Magda J, co ci napisali w tej interpretacji o dużych remontach zrobionych po otrzymaniu standardu?
Wiadomo, program naprawczy zrealizowany ale np. malowanie pokoi mieszkańców trzeba robić co jakiś czas czy też remont łazienki.
~Małgorzata

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x