Obowiązki pracownika socjalnego - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 5 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 08 lut 2013, 3:07

Witam, u mnie pracownik socjalny wykonuje super robotę, doskonale wspomaga pracę pedagoga, psychologów, wychowawców - wszyscy są zadowoleni.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 08 lut 2013, 9:24

do ~gosi- jeżeli obraziłam Ciebie przepraszam.Rzeczywiście chyba zaczęłam oceniać wszystkich wychowawców patrząc na pracę w mojej placówce. Tym o czym pisałaś tzn. Orzeczenia itd. a nawet jeszcze więcej zajmuje się u nas pracownik socjalny za to niewielu jest wychowawców którzy angażują się w swoją pracę- w zasadzie to wykonują tzw. spychologie i swoje obowiązki przerzucają na np. właśnie pracownika socjalnego czy nawet administracje :) Jest tak od lat za przyzwoleniem dyrektora- u nas to większość (nie wszyscy) ale jednak większość właśnie pije kawkę, snuje intrygi i oprócz odsiedzenia swoich godzin w pracy nie robi nic- A JAK TRAFI IM SIĘ WYJAZD DO SPECJALISTY TO LAMENT CAŁY DZIEŃ-ZAPOMNIELI CHYBA GDZIE SIĘ PRZYJĘLI DO PRACY I ILE CZASU I UWAGI POTRZEBUJĄ NASI WYCHOWANKOWIE.
Zatem przepraszam Gosiu:)
~mariola

Napisano: 08 lut 2013, 15:13

a najważniejsza w placówce jest współpraca...zawsze można się dogadac i podzielić obowiązkami!
~emeryt

Napisano: 08 lut 2013, 16:59

A już się bałem, że jak zlikwidują KN to placówkach nastanie pełna zgoda i współpraca i nie będzie komu du... obrabiać. Na szczęście duch w narodzie nie ginie i dzielny ludek zawsze sobie znajdzie jakiegoś wroga.
Może ustalmy jakieś zasady tych sparingów. Proponuje następujące rozgrywki eliminacyjne:
wychowawcy karciani kontra wychowawcy kodeksowi
prac. socjalni kontra wychowawcy kodeksowi lub karciani (trzeba najpierw ustalić którzy piją więcej kawy w pracy ;)
Wychowawcy karciani kontra reszta pracowników
Wszyscy pracownicy (z wyjątkiem przydu...sów i lizusów :) kontra dyrektorzy itd...
Lista spotkań sparingowych jest otwarta.

~etatysta

Napisano: 08 lut 2013, 18:06

stawiam na ostre sparingi pomiędzy wychowawcami a obsługą
~emeryt

Napisano: 08 lut 2013, 20:48

Myślałam, ze to tylko u mnie w placówce są takie wojenki :P ... a to po prostu specyfika placówek ;)
~Marianna

Napisano: 09 lut 2013, 0:57

~emeryt: stawiam na ostre sparingi pomiędzy wychowawcami a obsługą
Przecież wychowawcy to pracownicy obsługi :)
~etatysta

Napisano: 09 lut 2013, 20:51

etatysta - nic dodać nic ująć :)) fakt jest jednak taki, że zawsze znajdą się osoby, które są zaangażowane w prace i te które spijają kawkę i to nie zależnie od tego gdzie i z kim pracują :) poza tym układy układziki - jednak zależą od sposobu zarządzania placówką. Nie pamiętam (a pamięć mam dobrą raczej) aby przy poprzednim dyrektorze tyle było nieporozumień i \"spychologii\", natomiast teraz to masakra. całe szczęście jesteśmy 14 osobową nową placówką li tylko zarządzaną przez tzw Centrum a zespół wychowawczy zgrany, każdy wiem co ma robić i jest ok. Zero obsługi, tylko ten nieszczęsny pracownik socjalny:) jednak tylko na zastępstwo;) jak wróci \"normalny\" wszystko będzie jak w bajce ;P czego i Wam wszystkim życzę!!
~gocha

Napisano: 13 lut 2013, 0:27

w ustawie o wspieraniu rodziny i systemie.... nic nie ma o zatrudnianiu pracownika socjalnego wiec palcówki nie mają obowiązku zatrudniania takowego :) tylko kto wykonywałby te wszystkie rzeczy?
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2013, 9:41

ten co wykonywał zanim wprowadzono pracownika socjalnego do placówek ;)
~Maianna

Strona 5 z 8    [ Posty: 71 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x