obowiązki w domu dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 13    [ Posty: 124 ]

Napisano: 19 sty 2011, 0:32

Witam
Mam pytanie. Pracuję w domu dziecka i do moich obowiązków jako wychowawcy należy: mycie dzieci, podawanie leków, w razie potrzeby zrobienie lewatywy, pranie, prasowanie, mycie podłóg, toalet, okien, sprzątanie wokół budynku np. grabienie liści.
Wykonując powyższe czynności jak sprawować opiekę nad dziećmi będąc np. samą na zmianie?
Czy to jest normalne?
~Lutraki

Napisano: 19 sty 2011, 0:57

oczywiście:) i to wszystko wymaga wyższego wykształcenia:)
~I

Napisano: 19 sty 2011, 1:12

do lutrraki: masz wyższe to pomyśl czy to jest normalne.
~wqw

Napisano: 19 sty 2011, 12:31

nie jest normalne!ale tak wygląda rzeczywistośc naszej pracy
~zosia

Napisano: 19 sty 2011, 12:35

Niestety wszystko schodzi na psy.Ja mając wyższe zarabiam o 200 zł więcej niż sprzataczka. Coraz bardziej wszystko sie wywraca do góry nogami.Ale wejdzie nowa ustawa to bedzie lepiej,przeciez takie jest jej założenie.Cieszmy się.
~Danusia

Napisano: 19 sty 2011, 13:50

ja bym sie tak nie cieszyla na zapas!
~zosia

Napisano: 19 sty 2011, 15:16

lepiej to na pewno nie będzie
~I

Napisano: 19 sty 2011, 21:16

nie tam być powinno, więcej kontroli....jak mam opiekować się dziećmi jeśli w tym samym czasie mam inne myć? gdzie bezpieczeństwo?
~Lutraki

Napisano: 19 sty 2011, 22:01

Jak będziesz jedne dzieci myć, to pani z kontroli przypilnuje reszty. Oczywiście kontrolerzy będą zajmowali się dziećmi razem z koordynatorami, asystentami oraz całą armią terapeutów i innych specjalistów. A wszystko to w ścisłej współpracy z rodziną.
~etatysta

Napisano: 20 sty 2011, 17:22

chodziło mi o kontrolę z zew. aby zobaczył pracownik inspekcji pracy jak się pracuje, nie może być tak, że mam myć dziecko i zajmować się innymi
~Lutraki

Strona 1 z 13    [ Posty: 124 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x