dom dziecka -pielęgniarka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 30 sty 2011, 15:21

Witam
mam zapytanie, czy w waszych placówkach jest zatrudniona pielęgniarka i czy jest jakiś przepis mówiący, że musi ona być?
~Patrycja

Napisano: 30 sty 2011, 16:06

nie wiem czy jest przepis że musi być ale u nas jest! fakt że tylko na 1/2etatu
~zosia

Napisano: 30 sty 2011, 16:33

tutaj gdzie ja jestem nie ma, a zgodnie z przepisami leki może podawać tylko pielęgniarka...a podawanie psychotropów, leków padaczkowych powinno odbywać się wg. mnie przez odpowiednią osobę.
Dziękuję bardzo Zosiu za odp.
~Patrycja

Napisano: 30 sty 2011, 19:24

w żadnej placówce na terenie mojego powiatu nie ma pielęgniarki. Leki podają wychowawcy
~aga

Napisano: 30 sty 2011, 21:32

przepisy sobie a życie sobie:)
~zosia

Napisano: 30 sty 2011, 23:25

tia...a chyba nie tak być powinno, czyli każdy może łamać prawo
~Carlitos

Napisano: 30 sty 2011, 23:29

Bez przesady,podawanie leków do żadna filozofia.Rodzice też normalnie podają swoim dzieciom leki w domu i nie proszą o to pielęgniarki.
~Martuśka

Napisano: 31 sty 2011, 1:49

Martuśka
a jak myślisz jak dziecko dostanie wstrząsu po podaniu leku a w wyniku tego umrze, kto twoim zdaniem zostanie pociągnięty do odpowiedzielności? oczywiście że wychowawca, dlatego podając naewt zwykły lek przeciwbólowy należy liczyć się z tym że dziecko może być uczulone, rodzic może podać dziecku leki jak coś się stanie nie może mieć do Ciebie pretensji, inaczej niż w szkole, przedszkolu tam nikt dziecku leków nie podaje itp.
~kinga, śds dla niepełnosprawnyc

Napisano: 31 sty 2011, 3:18

Wypadki się zdarzają i tego nie można przewidzieć...Będąc na dyżurze zawsze może coś stać się dziecku.Ale taką mamy pracę i każdy powinien się z tym liczyć.Moim zdaniem etat pielęgniarki nie jest tak bardzo potrzebny w placówce-od tego są ośrodki zdrowia,które powinny być w każdym mieście.Moim zdaniem lepiej jest zatrudnić w to miejsce pedagoga bądź psychologa,którzy są w stanie bardziej pomóc dziecku.Ale to jest tylko moje zdanie...
~Martuśka

Napisano: 31 sty 2011, 15:49

No i podałam leki zgodnie z zaleceniem i co ...dziecko dostało uczulenia, tak jabym to była moja wina
~Lutraki

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x