tutaj gdzie ja jestem nie ma, a zgodnie z przepisami leki może podawać tylko pielęgniarka...a podawanie psychotropów, leków padaczkowych powinno odbywać się wg. mnie przez odpowiednią osobę.
Dziękuję bardzo Zosiu za odp.
Martuśka
a jak myślisz jak dziecko dostanie wstrząsu po podaniu leku a w wyniku tego umrze, kto twoim zdaniem zostanie pociągnięty do odpowiedzielności? oczywiście że wychowawca, dlatego podając naewt zwykły lek przeciwbólowy należy liczyć się z tym że dziecko może być uczulone, rodzic może podać dziecku leki jak coś się stanie nie może mieć do Ciebie pretensji, inaczej niż w szkole, przedszkolu tam nikt dziecku leków nie podaje itp.
Wypadki się zdarzają i tego nie można przewidzieć...Będąc na dyżurze zawsze może coś stać się dziecku.Ale taką mamy pracę i każdy powinien się z tym liczyć.Moim zdaniem etat pielęgniarki nie jest tak bardzo potrzebny w placówce-od tego są ośrodki zdrowia,które powinny być w każdym mieście.Moim zdaniem lepiej jest zatrudnić w to miejsce pedagoga bądź psychologa,którzy są w stanie bardziej pomóc dziecku.Ale to jest tylko moje zdanie...