Opiekun Prawny otrzyma wynagrodzenie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 05 wrz 2009, 22:02

sąd Ci przyznał 200zł?
~rudy

Napisano: 06 wrz 2009, 14:32

tak Sąd
~Spartan

Napisano: 06 wrz 2009, 21:45

dzięki,ja mam wytyczne M.Sprawiedliwości z zleceniami ,żeby przyznawać wynagrodzenie w wys. 5% dla dzieci i 10% dla dorosłych kwoty bazowej-dobrze że sąd robią inaczej ,bo kwoty te są śmieszne
~rudy

Napisano: 18 wrz 2009, 12:30

a jak rodzice złożą takie wnioski do sąduto też otrzymają i im się należy czy nie?
~monia

Napisano: 20 wrz 2009, 23:20

zerknij do ustawy ale wydaje mi się że osoby spokrewnione nie mogę
~Spartan

Napisano: 16 paź 2009, 14:39

Ja nie dostałam żadnego wynagrodzenia.Odbyła się wprawdzie rozprawa sądowa,ale sędzia odmówiła mi wypłacania wynagrodzenia, jednocześnie pouczyła mnie, aby w tej sprawie zwrócić się do GOPS. Może ktoś wie jak zabrać się do tej sprawy.
~Bożena

Napisano: 16 paź 2009, 19:17

ja pisałem pismo z kolegą on jest prawnikiem więc chyba czeka Cie wizyta u prawnika skoro sąd niechętny i rzeczywiście musisz wykazać że dużo czasu poświęcasz poza godzinami pracy ja tak robie i jest ok natomiast jak sąd niechętny to polecam konsultacje z prawnikiem
~Spartan

Napisano: 26 paź 2009, 20:02

współczuję Bożenko. Mój mąż składał wniosek do sądu, później przyszło pismo odnośnie przedłożenia sprawozdania z pełnienia tej \"zaszczytnej\" funkcji, jednocześnie przyszło pismo do domu dziecka o wypowiedzenie si w tej kwesti. Teraz czekamy
~hanka

Napisano: 28 gru 2009, 22:19

i wreszcie po czterech miesiącach sąd raczył mojemu mężowi przyznać wynagrodzenie 650 zł. na troje dzieci, niestety jednorazowo. W styczniu znów składamy wniosek :))
~hanka

Napisano: 14 sty 2010, 7:32

Do kogo adresowac taki wniosek?? do prezesa sądu czy wydzialu rodzinnego?? czy moge go zlozyc w trakcie sprawowania opieki??
~lenka

Strona 2 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x