minął rok od ostatniego wpisu. Czy są wśród was osoby, które w między czasie starały się o wynagrodzenie za sprawowanie opieki? mój wniosek oddalono, nic nie dostałam!
odwołujcie się i uzasadniajcie pamiętajcie też odpowiednie uzasadnienie co poza godzinami pracy robicie najcenniejszy jest wolny czas który poświęcacie ubrać w słowa i próbować
mOJA KOLEŻANKA TEŻ NIC NIE DOSTAŁA. Sad powiedział , że jak dziecko jest w placówce i pracownik jest opiekunem tejże placówki to się nie należy bo i tak wszystkie koszty pokrywa placówka.
Mi sąd przyznał jednorazowo śmieszną kwotę 650 zł za dwójkę dzieci. Niestety OPS odmówił wypłaty, bo jak stwierdzil w odwołaniu do sądu, nie był stroną w sprawie...
Czy OPS może odmówić realizacji postanowienia sądu??
Witam. Posiadam w swoich archiwum X wzór pozwu do sądu w tej sprawie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany piszczie na adres [email protected] Z tego co mi wiadomo sądy przyznają czasem opiekunowi prawnemu kasę. Wymaga to jednak udokumentowania kosztów związanych z realizacją zadańb wynikających z opieki prawnej.
Każdy sąd musi przyznać takie wynagrodzenie. Ja osobiście składam wniosek do sądu co pół roku, gdyż wynagrodzenie jest przyznawane po sprawowanym okresie.Jest to kwota w granicach 230zł miesięcznie na każde dziecko, którego jesteś opiekunem prawnym. ostatnio przy trójce dzieci wyszło mi 4200zł za pół roku. Opiekun prawny nie może być osobą spokrewnioną bo wtedy nie należy się takie wynagrodzenie.