Opiekun skazany za molestowanie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 20 lip 2009, 0:08

Nie zazdroszczę doświadczeń.

Masz rację, obrona pedofila to paskudne zadanie. Rozumiem. Musiałeś mieć w tym osobisty interes.
~:(

Napisano: 20 lip 2009, 0:50

Obrzydliwe!
\"Tonący brzydko się chwyta\"
Niestety nic nie rozumiesz a szkoda bo myślałem, że wyrażam się jasno.
~chudzik

Napisano: 20 lip 2009, 2:25

Roman ma rację. Nikt nie pisze o krzywdzie dzieci. Co nas obchodzi kara i jej wpływ na psychikę tego pana. Mnie obchodzą dzieci. Może ktoś wie co się z nimi dzieje?
~ella

Napisano: 20 lip 2009, 21:18

~chudzik przestań już mataczyć. Przytaczasz przypadek ludzi, którzy będąc pomówieni nigdy się nie przyznali. Pan Marek O. się przyznał a wyrok się uprawomocnił. Mógł się przecież odwoływać, gdyby miał poczucie krzywdy...
~ella

Napisano: 24 lip 2009, 13:12

O co toczycie spór? Po co?
Ci państwo mają się znakomicie. Dalej dostają kasę od samorządu, od różnych fundacji i dalej opiekują się dziećmi.
~ops

Napisano: 27 lip 2009, 16:21

Jeśli to prawda, to jest to temat dla \"Uwagi\" w TVN.
~ella

Napisano: 05 sie 2009, 0:41

Córka moich znajomych była molestowana na koloniach przez wychowawcę. Powiedziała o tym swoim rodzicom dopiero po kliku latach... Nie wiem co ja bym zrobiła takiemu panu, gdyby to spotkało moje dziecko.
~maria

Napisano: 17 sie 2009, 15:18

Lew Starowicz: 70 proc. nieleczonych pedofilów będzie recydywistami

* Gazeta Wyborcza/Rynek Zdrowia
* 2009-07-02 13:06:00

Bez nadzoru i bez leczenia żyje w Polsce 7,5 tys. osób podejrzanych o pedofilię. Jest przepis, że można ich przymusowo leczyć, ale nie ma gdzie.

Od roku w Sejmie leży projekt ustawy, dotyczącej przymusowego leczenia pedofilów. Wszystkie kluby poselskie opowiedziały się 17 grudnia ubr. za zmianami w Kodeksie karnym zaostrzającymi kary za pedofilię oraz za wprowadzeniem kastracji farmakologicznej pedofilów - przypomina Gazeta Wyborcza.

Prace nad ustawą rozpoczęły się po wypowiedzi premiera Donalda Tuska jesienią ub. roku, że pedofilów trzeba kastrować - farmakologicznie, oczywiście. Warto tu przypomnieć również pomysł „chipowania” pedofilów, by wiedzieć gdzie przebywają. Wszystkim chodziło przede wszystkim o to, by leczyć pedofilów, a recydywę mieć pod kontrolą.

Za znowelizowaną ustawą miały iść pieniądze na ośrodki specjalne lub przebudowane oddziały szpitalne. Dotychczas niestety nie zrobiono nic w tej sprawie.

Od czterech lat jest w kodeksie karnym przepis, który daje sędziom prawo wysyłania na leczenie pedofilów po odsiedzeniu wyroku, ale sędziowie nie mają ich gdzie wysyłać. Tymczasem, w 2006 r. ofiarą pedofilów padło ponad 4 tys. dzieci, w 2007 ponad 8 tys., a w roku ubiegłym prawie 6 tys.

Jak podaje Gazeta Wyborcza na wolności jest 7,6 tys. osób podejrzanych o pedofilię. Lew Starowicz twierdzi, że 70 proc. skazanych i nieleczonych pedofilów będzie recydywistami.
~maria

Napisano: 25 sie 2009, 21:24

Uważam, że po uprawomocnieniu wyroku sądy powinny zezwalać na publikację danych osobowych i wizerunku skazanych za molestowanie.
~matka

Strona 2 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x