pod kogo podlegać będą placówki wsparcia dziennego - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 03 paź 2011, 17:06

U nas też nikt nic nie wie i ogólnie nie wiemy na czym stoimy:(
~ila

Napisano: 03 paź 2011, 22:17

Mnie też to zastanawia, urząd miasta zleca wszystko MGOPS wraz z prowadzeniem placówek wsparcia dziennego? Nie wychylam się w tym temacie, pytałam kilka razy, czekam na to co wymyśli ministerstwo:)
cała ustawa to dużo znaków zapytania:)
~ja

Napisano: 20 paź 2011, 1:11

jeszcze ja- czy wiecie w jakim dziale w budżecie będziecie funkcjonować?
~ja

Napisano: 20 paź 2011, 13:53

U nas nadal nikt nic nie wie, ale nie jesteśmy osamotnieni bo w innych MOPS-ach też nie wiedzą co dalej z tym fantem zrobić. A u Was coś drgnęło? Pod kogo podlegacie?
~ila

Napisano: 20 paź 2011, 14:20

prawdopodobnie gmina zleci to mopsowi, prawdopodobnie bo żadnej uchwały odnośnie pieczy zastępczej i przekazania jej cudownych wytworów jeszcze nie ma... ale nie ma też u nas jakiejś prężnie działającej organizacji, której mogłaby to zlecić
a projekt budżetu zamiast powstawać leży
~ja

Napisano: 20 paź 2011, 16:45

dzwoniłam do Ministerstwa i Pani nie potrafiła mi jednoznacznie odpowiedziec czy ops mogą prowadzić świetlicę, kazała mi pisemnie zwrócić sie z zapytaniem, Wniosek: ministerstwo samo nie wie co z tym zrobic ha ha - a my mamy wiedzieć
~ax

Napisano: 20 paź 2011, 17:27

zwróciłam się do nich 12 września pisemnie z zapytaniem:(...) proszę, jeśli to możliwe udzielić mi informacji, czy świetlice środowiskowe
od stycznia 2012 placówki wsparcia dziennego, będą mogły funkcjonować w
obszarze pomocy społecznej- podlegać pod ośrodek pomocy, czy będą musiały
być odrębną jednostką samorządową. I jeszcze czy od 2012 roku wypinają się
one z rozporządzenia w sprawie placówek- opiekuńczo- wychowawczych a co za
tym idzie ze standardów, o których mówi rozporządzenie?

Od tego czasu milczą.
~ja

Napisano: 20 paź 2011, 23:27

dziś napisałam do nich ponownie, bo już mnie trafia. Może jako osoby zainteresowane też wyślecie do ministerstwa pytania co do dalszego losu świetlic, może w końcu komuś z nas odpowiedzą.
~ja

Napisano: 21 paź 2011, 0:02

U nas też cisza.Nikt nic nie wie.PCPR,MOPR,UM tym bardziej skoro nasze cudowne ministerstwo też nic nie wie jeszcze.
Gdzie ja żyję??
~Buba

Napisano: 03 lis 2011, 12:35

czy już wiadomo pod kogo będą podlegac świetlice? Czy juz ktoś otrzymał odpowiedź z ministerstwa?
~ax

Strona 2 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x