Pomoc państwa w zakresie dożywiania: Uchwała/ Program rządowy/ oceny - uwagi - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 12    [ Posty: 114 ]

Napisano: 29 gru 2013, 12:26

nikt się inny na razie nie wypowiada, ale ze wskazówek wynika, że chyba musi być uchwała bo inaczej nie otrzymamy dotacji
~anja

Napisano: 29 gru 2013, 12:30

gdzie te wskazówki są?
~hoo

Napisano: 29 gru 2013, 12:33

na stronie ministerstwa, zakładka Pomoc społeczna, interpretacje wybranych przepisów.
~Ewa

Napisano: 29 gru 2013, 12:35

na stronie ministerstwa, zakładka Pomoc społeczna, interpretacje wybranych przepisów. https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna ... ozywiania/
~Ewa

Napisano: 29 gru 2013, 14:13

to piszemy tą uchwałę tak jak w pierwszym poście + zasady zwrotu powyżej 150% i powinno być ok?a program osłonowy jak zdąze do sesji to napisze a jak nie to na nastepnej
~izka

Napisano: 29 gru 2013, 21:06

uważam, że uchwały powinny rozstrzygać o podwyższniu kryterium do zasiłku celowego oraz ustalać zasady odpłatności za pomoc w naturze: do 150% bezpłatnie, a począwszy od 150% kryterium zgodnie z życzeniem radnych i możliwościami gminy. Zastanawiam się czy pomoc w formie posiłku udzielona osobom powyżej 150% może stanowić udział własny gminy. Kolejna wątpliwość to czy te uchwały nie powinny wynikać z programu osłonowego
~mm

Napisano: 29 gru 2013, 21:09

no chyba program osłonowy dotyczy posiłków bez wywiadu
~izka

Napisano: 30 gru 2013, 0:45

jeśli chodzi o posiłek to uchwała o treści jak w pierw. poście będzie wątpliwa pod względem legitymacji Rady Gminy/Miasta do jej podjęcia.

~rp

Napisano: 30 gru 2013, 9:19

też mam wątpliwości u mnie radni są bardzo wnikliwi i raczej nie będą skłonni podjąć takiej uchwały :/
~anka

Napisano: 30 gru 2013, 12:05

Wg mnie dyrektorzy szkół już nie będą przyznawać posiłków tylko informować ops o potrzebie ich przyznania bez wywiadu.
~Ryska

Strona 3 z 12    [ Posty: 114 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x