propozycja dla rządu - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 24 mar 2014, 15:26

jak to kto?
Rządzący. Nie słyszałeś, że jest mały przyrost naturalny i mamy się brać do dzieła? Więc zamiast się obijać to zajmij się pożyteczna robotą.
~Elmer

Napisano: 24 mar 2014, 15:31

Dużo zdrowych pobiera świadczenia pielęgnacyjne. (Niektóre osoby były kiedyś chore maja orzeczenia - ale wyzdrowiały). Należy zweryfikować wszystkie orzeczenia osób uprawnionych, pobierających świadczenia pielęgnacyjne i znajdą się pieniądze a nawet zostaną.
~D

Napisano: 24 mar 2014, 15:36

oj Elmer jak możesz? żonie nie pomagasz toż to hańba
~Kati

Napisano: 24 mar 2014, 15:38

jak to nie pomagam?!
Dzielimy obowiązki po połowie:
ja bałaganię ona sprząta;
ona gotuje ja jem itp.
Zarzut o niepomaganiu zonie uważam więc za wielce krzywdzący dla mojej osoby.
~Elmer

Napisano: 24 mar 2014, 16:05

Osobiście znam samotną matkę z piątką dzieci, która PRACUJE ZAWODOWO. Jak ktoś chce to potrafi ale najprościej jest siedzieć na tyłku i krzyczeć, że się nie da.
~magda

Napisano: 24 mar 2014, 16:37

@ kronos79
niech matki zaangażują ojców, bedą mieć pół etatu w domu.

ojcowie angażują się zawsze

w robienie dzieci,

a jak już dzieci są, to dumni tatusiowie maja lajt
~Zuzanna

Napisano: 24 mar 2014, 16:38

osobiście nie zazdroszczę rodzicom posiadania chorego dziecka jednak w dostępie do tak wysokiego świadczenia ustaliłabym jakieś kryteria dostępu - w końcu nie wszystkie dzieci są tak samo niepełnosprawne i nie wszyscy rodzice równie ubodzy. uważam jednak, że ugięcie się pod naporem protestów będzie zgubne w skutkach i otworzy furtkę do kolejnych żądań, nie tylko rodziców dzieci niepełnosprawnych. przypuszczam, że znacznie zwiększy się liczba wniosków do orzecznictwa rodziców, którzy będą \"uważać\" że ich dzieci są niepełnosprawne. ograniczenie sie do dawania pieniędzy zamiast szukania innych rozwiązań moim zdaniem będzie prowadziło do kolejnych patologii. kiedyś własne dzieci niezależnie od ich zdrowia po prostu się wychowywało a dziś nazywa się to pracą.
~annaKa

Napisano: 24 mar 2014, 16:39

Zuziu po twoich wpisach wydaje mi się, że dokonywałaś złych wyborów życiowych, za które chcesz wina i konsekwencjami obarczać innych.
~Elmer

Napisano: 24 mar 2014, 17:57

Elmerku przykro mi, ale mylisz się. Nikogo winą nie obarczam, widzę tylko, jak jest i co jest, bo pracuję w świadczeniach od 2004 r. chodzi o m.in samotne matki i tatusiów wpisach tylko w akcie urodzenia, albo i nawet tam ich brak.
~Zuzanna

Napisano: 24 mar 2014, 19:21

a co ci szkodzi pojsć do sejmu i walczyć?pokaż ,że masz tyle odwagi co te matki!ale ty zapewne tylko w gębie jesteś mocna!
~anka

Strona 4 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x