propozycja dla rządu - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 24 mar 2014, 20:09

\'pokaż ,że masz tyle odwagi co te matki!\'

Ale to nie jest kwestia odwagi tylko chamstwa, perfidii, wyrachowania, bezczelności, obłudy i braku kultury.
~Iks

Napisano: 24 mar 2014, 20:20

a po drugie pracownikom samorządowym nie wolno strajkować. Tak czy siak jesteśmy w czarnej d*upie.
~Jola

Napisano: 24 mar 2014, 20:31

No nie wolno, najpierw by trzeba zrobić strajk i domagać się prawa do strajku ;)
~Iks

Napisano: 24 mar 2014, 23:05

Iks gdzie twoje myslenie logiczne?
~zibi

Napisano: 24 mar 2014, 23:29

cyt. \"Lucyna to powiedz, czym się różni opieka nad jednym niepełnosprawnym dzieckiem, a piątką zdrowych? Może takie matki też powinny mieć płacę minimalną i składki...\"

To może ja odpowiem \"czym się różni\"?
Ano tym, że jedno niepełnosprawne dziecko ma się przez całe życie, tylko gabaryty tego dziecka się zmieniają.
A piątka zdrowych? Dorasta, usamodzielnia się i przestaje wymagać opieki 24 godzin na dobę. Nie wspominając o rehabilitacji.
Ja mam dziecko już od lat 35 i będę miała aż do śmierci, mojej albo dziecka. Tylko, kurde, nie mam już babci, która może czasem przypilnować i nie mam już tyle siły żeby wziąć dziecko na ręce, bo waży więcej ode mnie.
A próby zatrudnienia owszem robiłam. Niestety były to krótkie okresy, bo pracodawca mało wyrozumiały był dla niedyspozycyjnej pracownicy, a babcie nie dawały rady z wyrośniętym \"dzieckiem\", które trzeba było przewinąć, nakarmić i zabrać na spacer.
~mamuśka

Napisano: 24 mar 2014, 23:37

biedne cierpiętnice...wy to wszystkie święte zostaniecie. Reszta to bydło, które można odrzeć z resztek szacunku nie?
~zbych

Napisano: 24 mar 2014, 23:38

mamuśka szkoda Twoich słów,przecież te roboty za biurkami i tak nic nie zrozumieją to TRZEBA PRZEŻYĆ .
~Kr

Napisano: 24 mar 2014, 23:40

zbych P.AJ.C.U po co się udzielasz jak nie masz pojęcia.
~Marta

Napisano: 24 mar 2014, 23:56

no Martaaa za to ty masz pojecie jak chole*ra. Widać to po twoich postach. Weź się już lepiej nie udzielaj bo siare sobie tylko robisz dziecko drogie
~zbych

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x