PROTEST przeciwko ustwie o wspieraniu rodzin i pieczy zastępczej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 104 z 121    [ Posty: 1202 ]

Napisano: 21 paź 2011, 23:19

Jaka mieścina tacy prawnicy :)))
~Halina

Napisano: 22 paź 2011, 1:10

To poniżające..my wychowawcy będziemy w dziale stanowiska \"pomocnicze i obsługi\"...
~Ala

Napisano: 23 paź 2011, 1:35

Dlaczego nie wszyscy z KN maja taki sam dodatek za trudne warunki? Ja jestem dyplomowany i mam już maksymalny stażowy 20% stąd moja pensja.Nie narzekam,mogę się spokojnie skoncentrować na pracy a nie kombinować jak dorobić jako kurator społeczny albo coś tam.
~Leon

Napisano: 23 paź 2011, 11:42

Wychowawcy kodeksowi już są personelem pomocniczym, jeśli dobrze pamiętam od 27 lipca.
~mirek

Napisano: 23 paź 2011, 14:59

mirek skąd masz takie inormacje. Nie kojarzę zmiany w rozporządzeniu do ustawy o pracownikach samorządowych. Do Leona - róznice wynikają z róznych regulaminów wynagradzania nauczycieli w powiatach. Rada powiatu przyjmuje i uchwala regulamin w sprawie zasad wynagradzania nauczycieli. Zatem jak rada powiatu przyjmie, że są to wskaźniki procentowe to tak jest. U nas jest to 250 złotych i jest on przyznawany wszystkim nie zależnie od stopnia awansu.
~Marcin

Napisano: 23 paź 2011, 15:10

mirek raz jeszcze zakręciłem się. Faktem jest, że zmiana nastąpiła. jej skutkiem jest możłiwość zatrudninia obecnie psychologa bez 3 letniego stażu pracy. Reszta bez zmian. Podział w rozporządzeniu wynika z konieczności stosowania stanowisk urzędniczych i pracowniczych. osobiście nie przeszkadza mi zaliczenia do takiej czy inne grupy stanowiska.
~Marcin

Napisano: 23 paź 2011, 15:44

Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej (z opisu kierunku kształcenia z zawodówce) ;)

\"Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej wykonuje szeroki asortyment prostych czynności w hotelach i pensjonatach na różnych stanowiskach, takich jak: pomoc kuchenna, pomoc kelnera, pomoc pokojowej itp. Posługuje się ręcznym i zmechanizowanym sprzętem porządkowym, obsługuje wyposażenie techniczne sali restauracyjnej (ekspresy, podgrzewacze lub termosy), stosuje środki utrzymania czystości. Prowadzi wstępną obróbkę owoców, warzyw, mięsa, ryb i grzybów. Konserwuje bieliznę pościelową, stołową i odzież ochronną. Obsługuje urządzenia pralnicze, pielęgnuje trawniki, kwietniki i kwiaty doniczkowe.\"
~etatysta

Napisano: 23 paź 2011, 15:50

Czyli aby zatrudnić np. psychologa należy postępować zgodnie z procedurami o naborze pracownika na wolne stanowisko urzędnicze ?
,a w wypadku wychowawcy nie ?
~Roman

Napisano: 23 paź 2011, 17:09

Już dawno pogodziłem się, że nasz zawód nie jest wysoko ceniony. Ta zmiana na personel pomocniczy ma jednak znaczenie nie tylko symboliczne. Można powiedzieć, że nie jesteśmy juź wychowawcami, a nasi podopieczni nie są wychowankami tylko nieletnimi klientami MOPRu (zresztą najdroższymi w całym systemie).
~mirek

Napisano: 24 paź 2011, 19:30

Roman nie. Psycholog i wychowawca stanowią tą samą grupę - stanoiwska pracownicze. Jedynie co się zmieniło to to, że psycholog dotychczas musiał posiadać 3 letni staż pracy a obecnie już nie. Etatysto drogi zamieściłeś opis stanowiska pracy \"pracownika pomocniczego obsługi hotelowej\" tylko po co? Jeżlie to forma żartu do mnie on nie trafił. Czym innym jest stanoiwsko a czym innym grupa stanowisk pomocniczych i obsługi. Pozdrawiam.
~Marcin

Strona 104 z 121    [ Posty: 1202 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x