~SSSSS ciągnie wilka do lasu: ze szkoły przyszedłeś to do szkoły wrócisz!!
Nie zagaduj Kaji masz opony to pal gumę i protestuj, teraz ten temat na Forum zaczniesz zasmiecać swoimi wywodami montora?
Zosia napisała \"Studiuję na kolejnej podyplomówce i szkag mnie trafia jak z KN wychowawcy za tę samą pracę dostają 4370 brutto!!! Zostają na tych swoich socjalistycznych osiągnieciach zawodowych i brylują jakby byli wszechwiedzącymi. \"
Droga Zosiu, śpieszę Ci donieść że u nas na 10 wychowawców tylko 2 ma podyplomówki (notabene po dwie: organizacja pomocy społecznej i specjalistyczne dot. bezpośredniej pracy z dziećmi) i maja te dyplomówki pokończone wychowawcy z KN ... reszta ma głęboko w d... dokształcanie.
Marianno, czy u Was jest taki sam fundusz na dokształcanie dla wychowawcy z KN i KP??? bo to może podstawowa przyczyna takiego stanu rzeczy - jeśli tyle samo to przepraszam i uważam, że u Was ludzie z KP to lenie (sorki, że uogólniam).
Fundusz na dokształcanie z KN jest większy bo to wynika z przepisów. Tylko, że:
1. U nas całą kasę przeznacza się dla całej kadry bez podziału na KN i KP.
2. Poprostu nikt (od 2003 roku) z KP nie zgłosił takiej potrzeby podnoszenia swoich kwalifikacji.
2. Osobiście w dużej większości nie oglądam się na fundusze zakładowe tylko sama płacę za swoje dokształcanie.
Ja też nie chcę nikogo obrazić, tylko pokazuję problem.
Oprócz PROTEST przeciwko ustwie o wspieraniu rodzin i pieczy zastępczej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również: