Psycholog - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 19 lip 2015, 17:33

Witam, mam pytanie odnośnie pracy psychologa w placówce opiekuńczo wychowawczej. Jakie są jego zarobki? Co należy do jego obowiązków? Jakie są godziny pracy. Aktualnie jestem koordynatorem pieczy zastępczej, ale dostałem propozycje pracy jako psycholog. Po studiach nigdy nie pracowałem w zawodzie dlatego trochę się obawiam. Pozdrawiam
Marek1985

Napisano: 19 lip 2015, 21:14

Chłopie daruj sobie.U nas psycholog zrezygnował po stracie KN i pracuje w poradni na Karcie Nauczyciela i w szkole.Mam nadzieje,że wiesz co to jest karta nauczyciela i co daje.Obecnie odpoczywa na wakacjach.W roku szkolnym bierze dwie pensje.W szczegóły nie wchodzę. I nie mamy psychologa.Brak chętnych.Szanuj siebie i swój zawód.
ped25

Napisano: 19 lip 2015, 21:42

Tak wiem ze pracownicy stracili karte nauczycielska tak jak wczesniej pisalem nie mam doswiadczenia w zawodzie i ciesze sie ze wogole mnie wzieli pod uwage. Pracuje jako koordynator za 1490 takze nie mam zbytnio do stracenia. Chcialbym sie tylko dowiedziec cos wiecej o specyfice pracy. Godzinach pracy i zarobkach. Kolezanka z innego domu dziecka straszyla mnie ze tyle pracy ze musiala zostawac po godzinach zwolnila sie i pracuje w szkole. Moze ktos cos wiecej powiedziex o pracy psychologa w placowce opiekunczo wychowawczej. Czy czlowiek bez doświadczenia moze sobie poradzix?
marek 1985

Napisano: 19 lip 2015, 22:15

witam.
ped25 ma racje. Niestety, w takim bajzlu ja obecnie panuje w placówkach, osoba po studiach pedagogicznych nie nauczy się warsztatu. Specyfika pracy ...mówisz.... Zauważ ze placówki "doskonale sobie radzą" bez etatowego psychologa, nie ma wymogu jego zatrudniania, . A co to znaczy - jest jak 5-te kolo u wozu. A to znaczy że w placówkach nie stworzono, nie wygospodarowano niszy dla jego usług.
W placówce ma być wychowawca -od pilnowania dzieci, a reszta....sprzątaczka, kucharka, a tym bardziej pracownik socjalny czy psycholog- sa zbędni.
równie dobrze możesz iść do kopalni.
pracy jako psycholog szukaj tam, gdzie będziesz miał wsparcie zawodowe, a organizacja pracy pozwoli ci wyeksponować subtelne róznice miedzy pedagogiem, psychologiem, wychowawca, nauczycielem....
mmariusz

Napisano: 20 lip 2015, 8:51

Bardzo bym prosil o wypowiedzi psychologow pracujacych w placowkach
Marek1985

Napisano: 20 lip 2015, 9:43

Sam widzisz,że nie ma Ci kto odpowiedzieć.
U nas dziewczyna pisała diagnozy,robiła za wychowawcę,chodziła z dzieciakami do lekarzy,miała nocne dyżury.Godziny pracy przeróżne,na 6,na 14,na 22.W końcu powiedziała dość.Odeszła.Pracuje w szkole w normalnych godzinach.Realizuje się.Niedawno ją spotkałam.Mówi,że zrobiła najlepszy krok odchodząc.Pewnie są jeszcze jacyś altruiści,gdzie na początek z braku laku idą do placówki a potem uciekają do urzędów,poradni,szkół.
Kasia40

Napisano: 20 lip 2015, 9:44

mmariusz ma rację w placówce są zatarte granice.Jesteś od wszystkiego.Taki dom.Twój wybór.A za jakie pieniądze Ci proponują??
Kasia40

Napisano: 20 lip 2015, 10:01

1800 ale teraz mam 1400. Zastanawiam sie intensywnie jest to placowka prowadzona przez siostry. Nie mam doswiadczenia jako psycholog dlategdlatego obawiam sie ze nie dam rady
Marek1985

Napisano: 20 lip 2015, 13:51

mmariusz

Napisano: 20 lip 2015, 14:04

Ta ustawa to troche pic na wode ma sie zmienić trwaja prace nad nowa
aaaa

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x