socjalne a pracownicy na kodeks i pracownicy na kartę - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 05 gru 2011, 13:09

~S widać ,że pracujesz na kartę i to ty wygadujesz dyrdymały a jak jest to każdy wie ,totalna niesprawiedliwość. Tak jak Marcin napisał edukacja w każdym wieku ,bo przekręcasz to o co pytam. Trafnie napisał XYZ !!! U nas jest tak samo. Dobrze ,że to już się skończy i nastąpi równość.
~Ewa

Napisano: 05 gru 2011, 14:21

Jedynym kryterium zapisanym w ustawie jest kryterium socjalne. Jeżeli PRACOWNIK ma dochód na każdą osobę w gospodarstwie domowym MNIEJSZY to powinien otrzymać WIĘKSZE świadczenie. Nie ma znaczenia czy jest zatrudniony na kp czy kn. Reszta jest sączeniem jadu i biciem piany.
~pele

Napisano: 05 gru 2011, 16:10

Oj Pele nie czaisz o co chodzi.
~XYZ

Napisano: 07 gru 2011, 13:41

XYZ ty czaisz zapewne.
~pele

Napisano: 07 gru 2011, 20:03

u nas musieliśmy podać dochód swój i męża za rok 2010 z PIT - u i na tej podstawie ustalono kryteria wypłat. Ci co zarabiają najmniej dostali większą pomoc, o to przecież chodzi. Na paczki dla dzieci mamy po 100zł. Nie ma niesnasek, wszystkim pasuje...no prawie wszystkim. Ci co mają duży dochód chcieliby także dużą pomoc. Są też, na szczęście nieliczni, którzy chcieliby PO RÓWNO, jak za komu..
~Renata

Napisano: 07 gru 2011, 22:35

u mnie jest tak samo jak u Renaty - na podstawie dochodu za 2010 r. / ilość osób w rodzinie
~mona

Napisano: 07 gru 2011, 22:45

Marcinowi chodziło o Ciebie Ewo! Środki z funduszu są rozdzielone w wysokościach odwrotnie proporcjonalnych do dochodu na członka rodziny. Sprzątaczka,która mało zarabia a w dodatku ma kilkoro dzieci i maż anie pracującego dostaje najwięcej. I nie ma żadnych worków dla pracowników kodeksowych czy karcianych. Jeśli chcesz dokopać karcianym to napisz(jak to w którymś wątku),że są starzy i śmierdzą a nie pisz dyrdymałów.
~S

Napisano: 10 gru 2011, 18:44

czy odpis na jednego pracownika do zakładowego funduszu jest co miesiąc odprowadzany??nie jestem w tym zorientowana.
~olka

Napisano: 11 gru 2011, 14:09

A u nas niedośc ,że karciani dostaja większa kase w wypłacie i na wypoczynek letni (1000zl) z Kn,czego my na KP nie mamy to jeszcze na dodatek ciągną z socjalnego na wypoczynek.Bezczelnośc.
~Zośka

Napisano: 11 gru 2011, 15:03

sprawiedliwości trudno się doszukać.Ja pracuję w świetlicy środowiskowej wsparcia dziennego w MOPS-ie na k.p.Grupą dobrze opłacaną i trzymaną na świeczniku przez p.dyr.są socjalne.A druga grupa nie zauważana przez dyr.to opiekunki ja też do tej grupy się zaliczam.Kiepskie płace z wyższym wykształceniem pedagogicznym a i z socjalnego trudno skorzystać.\'\'Nie ma pieniędzy\'\'- tylko to słyszymy.A pracownik socjalny dostaje socjalne.I gdzie tu szukać sprawiedliwości.
~olka

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x