socjalne a pracownicy na kodeks i pracownicy na kartę - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 12 gru 2011, 11:16

Jeśli fundusz socjalny jest w placówce, to objęci są nim wszyscy pracownicy.Pani dyrektor nie może wybierać sobie ludzi którym socjalne się należy, a którym nie.Mogą być zróżnicowane kwoty w zależności od dochodów w rodzinie.
~BELLA

Napisano: 12 gru 2011, 12:02

u mnie wszyscy pracuja z KP,nie wiem czy to dobrze czy sprawiedliwie ale pieniądze(jesli uda sie przyoszczedzic) na urlop czy świeta sa dzielone równo na wszystkich pracowników.nie musimy przedstawiac żadnych dochodów małżonków czy żon,jak na razie to dziala i nie słyszalam by ktos mial jakies zastrzeżenia
~kama

Napisano: 12 gru 2011, 14:54

Kama taki podział środków funduszu jest niezgodny z ustawą. W razie kontroli PIP się do tego przyczepi.
~pele

Napisano: 12 gru 2011, 16:33

Może u kamy nie ma większych rozbieżności płacowych,a poza tym chyba podział środków zależy też od regulaminu funduszu socjalnego obowiązującego w danej placówce. U mnie pisze się oświadczenie, że dochód przekracza, bądź nie przekracza tyle a tyle.Różnice w wypłatach świadczenia ,np. na święta, są symboliczne, a pracują ludzie i z kp i z kn. Tak jest od lat i kontrole zastrzeżeń nie miały.Natomiast zapomogi są przyznawana w oparciu o konkretne kryteria, m.in. dochód w rodzinie.
~BELLA

Napisano: 12 gru 2011, 23:46

jestesmy placówka niepubliczna,ogolnie nie istnieje fundusz socjalny,dodatkowe pieniądze dostajemy gdy zostaja jakieś \"nadwyzki finansowe\",mamy super księgową:)
~kama

Napisano: 13 gru 2011, 10:13

a ,no to inna sprawa
~BELLA

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x