Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 07 gru 2011, 22:42

na ogół takie wyjazdy są przed godziną 14-15, kiedy dzieci są jeszcze w szkole; pracuję na oddziale dzieci starszych, więc wszystkie chodzą do szkoły i takie sprawy jak sąd, poradnia na ogół załatwia ten wychowawca, ktory tego dnia pracuje od 12, albo jak się trafi to od 8; a szkoły czyli kontakt z wychowawcą załatwia wychowawca prowadzący, na ogół na dyżurze; chyba że jest zebranie w szkole, to idzie ten, który pracuje, tego dnia i załatwia sprawy wszystkich dzieci w szkole
~mona

Napisano: 08 gru 2011, 10:18

do szkól chodza wychowawcy,w sytuacjach sporadycznych pedagog.za to wszelkie wyjazdy należa do peadogów lyb psychologa
~kama

Napisano: 08 gru 2011, 10:23

u nas wszystko załatwia wychowawca prowadzący dziecko w czasie wolnym w ramach dopełnienia do 40 godzin
~Agni

Napisano: 08 gru 2011, 12:20

U nas wyjazdy do lekarzy,RODK,poradni,szkół załatwia pracownik socjalny.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 08 gru 2011, 12:47

W większości przypadków ktoś wspomaga wychowawcę, u nas ściąga się wychowawcę z wolnego pomimo ,ze jest 2 pedagogów i pracownik socjalny...
~Ania

Napisano: 08 gru 2011, 20:15

Ania, ale jak to się ma do przepisów?Przecież wychowawca musi mieć tyle dni wolnego ile jest przewidziane w danym miesiącu (czy kwartale- chyba zależy od okresu rozliczeniowego).Ja rozumiem, że musi wykonywać obowiązki ponad swoje godziny dydaktyczne w danym dniu, gdy jest w pracy, bo dobija do 40,ale ściąganie z wolnego to raczej przesada, chyba, że ma ten dzień oddawany.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, to co napisałaś, ale w takim wypadku to ,moim zdaniem, łamanie prawa
~BELLA

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x