z karty na kodeks - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 8 z 19    [ Posty: 186 ]

Napisano: 07 mar 2013, 12:34

Marianna odpowiadam:
1. Wysokość za wysług lat określa dodatek stażowy jak pracujesz 20 lat i więcej to masz 20% dodatku jak pracujesz 5 lat to masz 5%
2. Logiczne jest, że jak starszy wychowawca ma 20 lat stażu to ma np. 3000 podstawy a jak ma 7 lat to ma 2400 przynajmniej ja tak to widzę.
3. Jeżeli uda się Wam zachować KN to jest ok. Ja piszę o tym co można zrobić w przypadku gdy KN zostanie zniesiona. Pisząc o zachowaniu podstawy chcę uchronić wychowawców przed spadajacych z KN przed obniżeniem zasadniczej, gdyż wiem, że są też i takie zamiary w kraju.
Marianna już powyżej pisałem, że to co było możliwe starałem się robić w Sejmie. Politycy okazali się silniejsi więc teraz schodzę na poziom organu prowadzącego. Tu jest teraz miejsce boju.
Fasola to aby nikogo nie zwolnić jest moim priorytetem. Też chciałbym zachować cały zespół i zamierzam się tego trzymać. W kilku placówkach, które dochodziły do 30 miejsc regulaminowych zwolnienia niestety miały miejsce.
~Marcin

Napisano: 07 mar 2013, 15:32

Przecież jak masz kilku z KN to musisz zwolnić kogoś z KP bo teraz wszyscy będą mieć po 40g więc z dziećmi u Ciebie chyba 36. Jak masz czworo z KN to jest 40 godzin i ktoś do zwolnienia. Ponieważ tych z KN nie możesz zwolnić to chyba musisz kogoś z KP? Jak zamierzasz to rozegrać?
~Leon

Napisano: 07 mar 2013, 15:46

Tajemnica ......... Na poważnie mam pewien plan jednak nie chciałbym o nim zbyt szeroko pisać na forum.
~Marcin

Napisano: 07 mar 2013, 15:49

Ja wam powiem bez żadnych tajemnic, że dzisiaj w robocie powiedziałem dzieciom, że dopóki cały szczaw z nasypu nie zniknie żryć nie dostaną.
~Leon

Napisano: 07 mar 2013, 16:44

mirabelki już zjedli?
~etatysta

Napisano: 07 mar 2013, 17:57

Mirabelki jesienią zezorły , ino sie szczaw ostał na nasypie.
~Leon

Napisano: 07 mar 2013, 18:03

Ależ Polkowski ( i jemu podobni tworzący gniot-ustawę )muszą się cieszyć czytając to przezabawne forum.
~seba

Napisano: 07 mar 2013, 18:31

Leonie piszemy nie na temat. Proponuję zmianę wątku na \"posiłki w waszych placówkach\"

PS. Gdzie Ty pracujesz, że masz szczaw na nasypie? U nas ze szczawiem krucho. Nadganiamy chlebem z wodą i cukrem ;) Na przednówku zawsze najgorzej, ale zawsze można lebiodę usmażyć. ;)
~etatysta

Napisano: 07 mar 2013, 20:14

Właściwie to nie jest nasyp sensu stricto ale pagórek i nie wiem czy tam rośnie szczaw ale chciałem stosować wytyczne posła Niesiołowskiego. Szkoda, że w ustawie o pieczy zabrakło takich sformułowań.
~Leon

Napisano: 07 mar 2013, 21:42

Marianno, bez sensu to porównanie. chyba wszystkim tu chodzi o to co jest teraz w placówkach, a nie jakieś \"gdyby\". a jest tak - mnóstwo fajnej kadry, ale też i osób, których zatrudnienie w pow jest nieporozumieniem. o wszystko chodzi - o pieniądze, czas pracy, a nawet zakresy czynnosci. redukcje zatrudnienia po zmianie przepisów moga być, jeśli to się okaże konieczne, to może trzeba przyjrzeć się kto ma uprawnienia emerytalne, kogo mozna przenieść na inne stanowisko (np pracownika socjalnego i przydzielic mu sensowne zadania). nie należy przy tym zapominać o zmniejszaniu liczby miejsc w placówce, tak aby docelowo osiągnąc 14.
szkoda, że nie było tak wielkiego zaangazowania, jak trwały konsultacje na projektem ustawy, zwolennicy pieczy rodzinnej bardziej dbali o swoje \"idee\" (inna inszość co z tego wyszło).
Marcinie, twój pomysł jest ciekawy, KP zarabiają żenująco mało.
~xyz

Strona 8 z 19    [ Posty: 186 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x