z karty na kodeks - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 9 z 19    [ Posty: 186 ]

Napisano: 07 mar 2013, 23:24

Konsultacje nad projektem ustawy? No tak rząd konsultował.
Z Lewiatanem i Polkowskim.
~Leon

Napisano: 08 mar 2013, 0:24

w żart obrócić wszystko żadna sztuka. może jakiś konkretny pomysł? oczywiscie w zgodzie z obowiązującymi póki co przepisami.
~xyz

Napisano: 08 mar 2013, 1:03

xyz

KP zarabia żenująco mało? 2245 zł po licencjacie, bez doświadczenia zawodowego to wg ciebie to mało? plus do tego premia 10% standardowo

to ile wg Ciebie powinien zarabiać początkujący wychowawca?
~Marianna

Napisano: 08 mar 2013, 1:39

Marianna jaka premia standardowo. U mnie nie ma żadnej premii, nigdy nie było. Dla ścisłości nauczyciel z licencjatem jako stażysta otrzymuje podstawę 1993 złotego plus dodatki i już po roku jako kontraktowy dostaje 2042 pln. Magister z pryzgotowaniem odpowiednio 2265 i 2331. Wysokość średnich ministerialnych dla stażysty wyniosła 2717,59 dla kontraktowego 3016,52 od 1 września 2012 średnia roczna była nieco wyższa.
~Marcin

Napisano: 08 mar 2013, 9:29

taaa ... moja średnia ministerialna 5 tyś .... jakoś nigdy nie widziałam na oczy takiej wypłaty ... a mam dodatek trudnościowy i motywacyjny i duży stażowy ... a 5 tyś średnio nie zarabiam

jakie stażysta dostaje dodatki? po roku - jak zrobi procedurę awansu! to dostanie kontraktowego ... a to nadal nie jest 2245 zł - czyli tyle ile u nas dostał świeży wychowawca z licencjatem

średnie ministerialne wyliczane są z nagrodami, \"13\" oraz wszelkimi świadczeniami typu urlopowe ... jak to dodasz do KP to też wychodzą kolosalne kwoty .... u nas np wychowawcy KP! dostają po 2,5 - 3 tyś nagrody

więc te bajki jaki to KP jest biedny należy schować między bajki

a u nas standardowo dostają 10% a są miesiące że dostają 20% premii

wiesz co mnie rusza, że niezależnie czy robią czy nie robią to dostają awans
~Marianna

Napisano: 08 mar 2013, 11:17

Marianno czyli ci z KN będa mieli super jak przejda na KP skoro wg ciebie zarabiają kokosy!premii nie mialam, wczasówki też nie na świeta dyr nie skłąda nam nawet życzeń nie mówiąc o jakimkolwiek wsparciu finansowym.pracuje 6lat i mam zasadniczą 2700brutto.dostaje 2tys wypłaty gdy mam 6nocek w mcu i nie płace składki ubezp.pracuje po 55 ,43 i ile sie da godz w tyg.Nie porównuj pracy nauczycielskiej do pracy w domu dziecka
~?

Napisano: 08 mar 2013, 11:25

u nas najwięcej zarabiający starsi wych-cy(z nockami) z kp nie przekraczają 1850zł (netto) za 40h w tyg.to dużo czy mało wg Was?
~kp

Napisano: 08 mar 2013, 11:30

nie ma co się oszukiwac -ODPOWIEDZIALNOSC JEST OGROMNA -zwłaszcza przy małych dzieciach do 3roku życia z deficytami , a tych mamy 1/3 w placówce!!!powinnien być dodatek trudnościowy ,bo dzieci małych nam stale przybywa!
~kp

Napisano: 08 mar 2013, 11:36

wiem,że są r.z. chętne do przyjęcią dzieci w innych powiatach,ąle nasz powiat nie chce płacić !więc dzieci czekają,żeby pojawiły się r.z. w naszym powiecie(koło się zamyka)
~kp

Napisano: 08 mar 2013, 12:22

nie porównuje pracy nauczycielskiej do pracy w domu dziecka tylko pensję KN ... sama pracuję na KN więc wiem jak to wygląda ... musiałam odbyć staże żeby dostawać kolejne stopnie ... mało tego jak bym nie podjęła stażu to rozwiązywano ze mną umowę (w świetle prawa) ... dostałam umowę na czas nieokreślony po 10 latach pracy ... dopiero jak skończyłam podyplomówkę i zrobiłam stopień mianowany ... więc takie gadanie że KP taki biedny bo ma umowy śmieciowe mnie nie rusza ...
~Marianna

Strona 9 z 19    [ Posty: 186 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem