zebranie w dzień wolny - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 01 lut 2011, 10:46

Jak wiadomo każdemu wychowawcy zarówno z KN jak i KP przysługują w tygodniu dwa dni wolne od pracy.
Gdy w jednym z tych dwóch dni wolnych wypada np szkolenie dla wszystkich pracowników, czy spotkanie zespołu wychowawczego to u nas nie ma oddawanego dnia wolnego.Ma w tym tygodniu tylko jeden dzień wolny.Czy u Was też tak wygląda?
~Agni

Napisano: 01 lut 2011, 12:40

tak wlasnie jest.za to możemy dopisać wszelkie nadgodziny jeśli zebranie,szkolenie dotyczyło dzieci
~zosia

Napisano: 01 lut 2011, 12:45

u nas nie dopisuje się żadnych nadgodzin mimo,że zebranie i szkolenie dotyczy dzieci
~Agni

Napisano: 01 lut 2011, 12:45

u nas nie dopisuje się żadnych nadgodzin mimo,że zebranie i szkolenie dotyczy dzieci
~Agni

Napisano: 01 lut 2011, 13:02

Myślę, że rozróżnienie w przypadku KN i KP jest tu istotne. Pracownik z KP świadczy pracę w wymiarze 40 godzin tygodniowo i za każdą godzinę powinien otrzymywać wynagrodzenie.
W przypadku KN nie jest to takie oczywiste. Z jednej strony trudno uznać takie spotkania za godziny dydaktyczne więc nadgodziny się nie należą, z drugiej zaś z karty nauczyciela n-l ma obowiązek bywania na radach pedagogicznych (a tych w domach dziecka nie ma). Być może rozróżnienie polega na tym czy obowiązkowe czy nie, ale mogę się mylić.
~etatysta

Napisano: 01 lut 2011, 13:07

Szkolenie i spotkanie zespołu jest obowiązkowe.Przypada w mój wolny poniedziałek, który raz na trzy tygodnie mam wolny razem z niedzielą.Owszem nauczyciele maja obowiązkowe rady pedagogiczne,ale raczej w swoje dni wolne....
~Agni

Napisano: 01 lut 2011, 13:15

Moim zdaniem mieści się to w zakresie obowiązków wykonywanych poza godzinami dydaktycznymi. Z drugiej strony dyrekcja nie powinna \"za darmo\" dysponować naszym czasem wolnym. U mnie KP ma płacone a KN nie :). Ale się nie obrażam
~etatysta

Napisano: 01 lut 2011, 13:18

U nas dyrekcja nagminnie dysponuje naszym wolnym czasem,a najgorsze jest to,że często dzień wcześniej dowiadujemy się o jakimś wyjeździe z dzieckiem w czasie wolnym i musimy prywatne sprawy przekładać....Podobnie jak się nie obrażam :), choć czasem ogarnia mnie wkurzenie...
~Agni

Napisano: 01 lut 2011, 13:26

Też mam wrażenie, że to bardziej kwestia kultury i właściwych relacji niż przepisów.
~etatysta

Napisano: 01 lut 2011, 13:41

ja pracuję z KP i zawsze dopisujemy nadgodziny.nie mamy za to płacone lecz doliczane do normy pracy w mcu.jesli mamy nadgodziny to w innym terminie dostajemy odbiór nadgodzin i tak to sie odbywa.ale takich zebrań nie ma aż bardzo wiele.czasem też za zgoda dyr można poprosic koleżanke by na zebraniu omówila sytuacje dzieci i wtedy ma sie wolne:)
~zosia

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x