grafik dyżurow - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 12 lut 2013, 22:42

Co do \"klientów\" i \"beneficjentów\" to zgadzam się z Etatystą.

Pozycja klienta sprawia, że pracownicy pomocy społecznej są usługodawcami a klienci stają się coraz bardziej roszczeniowi ... jak to klient ... wymaga ... i słusznie skoro sami go stawiamy w takiej pozycji
~Marianna

Napisano: 13 lut 2013, 0:09

u nas tez chodzi \"plotka\"ze mamy pracowac tydz popołudniowki(13-21)potem nocki (od 21-8) i kolejny tydz wolny.nie wiem czy ma to byc wszystko razy 5dni czy razy7?moze tak byc???
~kama

Napisano: 13 lut 2013, 0:21

U nas jest różnie, czasem mam cały tydzień nocek, potem ciągle na rano, a niekiedy na przemian :) taki system pracy. Zależy jak dyrektor ułoży grafik :) mnie to nie przeszkadza.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2013, 11:49

ja wolę naprzemiennie ,łatwiej wtedy się zamienić jak potrzeba...a dlaczego mam moje dzieci przez caly tydzień nie widziec popołudniu ,bo mam same popołudniówki-chore
~kp

Napisano: 13 lut 2013, 12:01

zmiast sobie ulatwiać ta pracę to nam ciągle coś zmieniają,zupełny brak stabilizacji w pracy dla wychowawców w placowkach o-w,kiedy ten koszmar w końcu się skończy....dobrze byłoby gdyby dyrektor wszedł sobie na 8h chociaz raz w tyg.na dyżur -zobaczyłby jak to miło,zapomniał wół jak cielęciem był-nie udziwniałby nam wtedy pracy swoimi pomysłami a zwłaszcza grafików,moze nie mam racji?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~kp

Napisano: 13 lut 2013, 12:04

zapomniałem dodać ,że do tego śmieszna wypłata
~kp

Napisano: 13 lut 2013, 12:45

u mnie dyr sporadycznie wchodzi na dyzury ostatnio byla nawet w niedz 12godz
~kama

Napisano: 13 lut 2013, 13:43

a jak wygląda u was tzw zamiana koleżeńska? zgłaszacie ją wcześniej dyrektorowi?
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2013, 15:04

Wszystkie zamiany zgłaszamy. Albo jest się w pracy, albo nie.
~etatysta

Napisano: 13 lut 2013, 15:13

Dopuszczam zamiany, jednak muszą one być ustalone i złożone na pisemnym wniosku. Ważne aby obie strony się szanowały i nie przeginały. Zamiana musi być uzasadniona i wtedy wszystko gra. Zawsze do 20 każdego miesiąca proszę o wskazanie dni wolnych i potrzebnych wychowawcom i uwzględniam je w grafiku. Dobra współpraca ułatwia życie. Pozdrawiam.
~Marcin

Strona 2 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x