dzień dobry znalałzam to forum poszukuje wzoru karty pobytu dziecka w DD opisowej czy moglabym pania poprosic o ten w zor na adres [email protected]
z góry serdecznie dziekuję
Witam. Zosia nikt nie może zobligować Cię do prowadzenia karty udziału w zajęciach specjalistycznych. Proadzi ja tylko specjalista. W mojej placówce była kontrola Z WPSUW. Zostało ustalone, iż lepszą od cyeferk bedzie forma opisowa. Za kilka dni dyrektor wraz z wychowawcami wprowadza w życie nowe rozwiązanie. Pozdrawiam
Marcinie u mnie niestety moja p.dyr rozumuje inaczej!!!:(i Zajecia jakie prowadza specjalisci-czyli pedagog i psycholog prowadza one a wychowawcy(w tym ja)mamy prowadzić osobne karty zajęć,ktore nosza też nazwe zajęć specjalistycznych.Wczoraj sie pytalam czy moge w tej \"swojej\"karcie wpisywac te zajecia co były prowadzone przez moje specjalistki i uzyskalam odpowiedz ze NIE.Nadal musze wiec prowadzic karte zajec specjalistycznych,w której pisze co robie z dziecmi jako wychowawca:)czyli zajecia sportowo-rekreacyjne,wszelkie wyjazdy,wyjścia,zaj.kulinarne itp.
Moim zdaniem zajęcia kulinarne, czy sportowo-rekreacyjne nie są zajęciami specjalistycznymi,ale może się mylę.
u nas również karty specjalistyczne według nakazu Urzędu wojewódzkiego prowadzi pedagog i psycholog.