Jestem bardzo zaskoczony Waszą niewiedzą i ignorancją niektórych osób. Karta pobytu dziecka to nie żaden arkusz gdzie wystawia się cenzurki, tylko rzeczywiste odzwierciedlenie choćby raz na koniec miesiąca tego, co dziecko dokonało w trakcie miesiaca i tego co sie z tym dzieckiem działo. Karta pobytu powinna obejmować tylko i wyłącznie opisowo takie obszary jak : stan emocjonalny dziecka, jego samodzielność, szczególne potrzeby, relacje z rodzicami, znaczące wydarzenia, funkcjonowanie społeczne w placówce i poza placówką, postępy w szkole, stan zdrowia dziecka. To podstawowe informacje na których bazuje się podczas codziennej pracy. Weźcie też pod uwagę, że dziecko często nie przebywa tylko w jednej placówce a gdy trafia do środowiska rodzinnego karta pobytu jest skarbnicą wiedzy o dziecku o ile jest prowadzona solidnie.
Nie ukrywam,że jestem tochę zdziwiona,że jeszcze gdziekolwiek są prowadzone karty pobytu ze skalą ocen.Od dawna już obowiązują karty opisowe.Pozostawię to bez komentarza.Pozdrawiam.
Witam.Kartę pobytu tworzy się na podstawie &26.1 rozporzadzenia.U mnie karta jest rozpisana na poszczególne sfery zawarte w rozporządzeniu- jedna sfera jedna karta zawierająca rubryki: data,treść wpisu.Wpisów dokonuje sie nie rzadziej niż raz w miesiącu.Tak prowadzona daje obraz funkcjonowania dziecka i zmian jakie następują. Pozdrawiam.
Nie mam jej w swoim komputerze ale to proste np.karta z tytułem \"Relacje dziecka z rodzicami\" podzielona na rubryki:data,treść wpisu i tu wpisujemy wszelkie ważne informacje dot.tej sfery.I tak ze wszystkimi sferami z &26.2