Karty pobytu dziecka w placówce opiek.wych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 15 sie 2009, 10:43

Jestem bardzo zaskoczony Waszą niewiedzą i ignorancją niektórych osób. Karta pobytu dziecka to nie żaden arkusz gdzie wystawia się cenzurki, tylko rzeczywiste odzwierciedlenie choćby raz na koniec miesiąca tego, co dziecko dokonało w trakcie miesiaca i tego co sie z tym dzieckiem działo. Karta pobytu powinna obejmować tylko i wyłącznie opisowo takie obszary jak : stan emocjonalny dziecka, jego samodzielność, szczególne potrzeby, relacje z rodzicami, znaczące wydarzenia, funkcjonowanie społeczne w placówce i poza placówką, postępy w szkole, stan zdrowia dziecka. To podstawowe informacje na których bazuje się podczas codziennej pracy. Weźcie też pod uwagę, że dziecko często nie przebywa tylko w jednej placówce a gdy trafia do środowiska rodzinnego karta pobytu jest skarbnicą wiedzy o dziecku o ile jest prowadzona solidnie.
~max

Napisano: 10 mar 2010, 17:50

bardzo proszę o przesłanie wzoru karty pobytu dziecka. z góry wielkie dzięki.
[email protected]
~kasia

Napisano: 11 mar 2010, 14:08

Nie ukrywam,że jestem tochę zdziwiona,że jeszcze gdziekolwiek są prowadzone karty pobytu ze skalą ocen.Od dawna już obowiązują karty opisowe.Pozostawię to bez komentarza.Pozdrawiam.
~anna

Napisano: 16 mar 2010, 22:28

Bardzo prosze o przesłanie kary pobytu [email protected]
~Łukasz

Napisano: 17 mar 2010, 11:02

Witam.Kartę pobytu tworzy się na podstawie &26.1 rozporzadzenia.U mnie karta jest rozpisana na poszczególne sfery zawarte w rozporządzeniu- jedna sfera jedna karta zawierająca rubryki: data,treść wpisu.Wpisów dokonuje sie nie rzadziej niż raz w miesiącu.Tak prowadzona daje obraz funkcjonowania dziecka i zmian jakie następują. Pozdrawiam.
~anna

Napisano: 18 mar 2010, 0:15

A mogę poprosić o wzór twojej karty :)
~Łukasz

Napisano: 22 mar 2010, 11:47

Nie mam jej w swoim komputerze ale to proste np.karta z tytułem \"Relacje dziecka z rodzicami\" podzielona na rubryki:data,treść wpisu i tu wpisujemy wszelkie ważne informacje dot.tej sfery.I tak ze wszystkimi sferami z &26.2
~anna

Napisano: 08 kwie 2010, 21:44

Ja również bardzo proszę o wzór karty. Z góry śliczne dzięki
[email protected]
~Jolka

Napisano: 25 kwie 2010, 14:27

Bardzo proszę o wzory karty pobytu w świetlicy środowiskowej. [email protected] Bardzo dziękuję za każdy:)
~Hanka

Napisano: 27 kwie 2010, 20:02

ja również proszę o wysłanie wzór kary . zgóry dziękuję:)
[email protected]
~aga

Strona 3 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x