Karty zajęć specjalistycznych u nas prowadzi pedagog i psycholog oraz koleżanka, która prowadzi z dziećmi zajęcia logopedyczne, bo ma do tego uprawnienia.
Dalej nie mam odpowiedzi kto każe wpisywać te zajęcia do karty zajęć specjalistycznych.Sam tytuł karty wskazuje na charakter zapisów.Zajęcia specjalistyczne!!!!
Zgadzam się z Anią. Zajęcia specjalistyczne to te, które są prowadzone przez specjalistów a nie wychowawców. Takiego samego zdania był mój nadzór. Nie kwestionowali pracy specjalistów w trakcie czynności kontrolnych. Było to temetem pprzeprowadzonej w zeszłym roku kontroli. Karta oceny zgodnie z rozporządzeniem powinna zawierać punkty wskazane w rozporządzeniu. Nie mówi jednak ono jaka ma być forma graficzna karty.
zajecia każe wpisywać p.dyr!!!!!ponoc to przykaz po kontroli z urz.wojewódzkiego!mi to od razu nie pasowalo ale....wychowawcy są od wszystkiego....:(na razie uzupełniam choc nie jestem z tego faktu zadowolona! jak bedzie kiedys ponowna kontrol to nie ja sie bede tłumaczyć.
Moim zdaniem w tym wątku mylone są dwa pojęcia: karty pobytu i karty zajęć specjalistycznych. Te pierwsze prowadzi wychowawca prowadzący danego podopiecznego,a te drugie psycholog, pedagog, terapeuta- jeśli dany wychowanek u niego w takich zajęciach uczestniczy.