Karty pobytu dziecka w placówce opiek.wych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 13 maja 2010, 12:02

Czy moge prościć o wzór karty pobytu w ietlicy środowiskowej. [email protected]. Z góry dziękuje
~aneta

Napisano: 19 cze 2010, 21:54

czy oprócz tych kart musicie jeszcze prowadzić kartę zajęć specjalistycznych?jesli tak to co tam wpisujecie?
~zosia

Napisano: 20 cze 2010, 8:21

Karty zajęć specjalistycznych u nas prowadzi pedagog i psycholog oraz koleżanka, która prowadzi z dziećmi zajęcia logopedyczne, bo ma do tego uprawnienia.
~Agni

Napisano: 21 cze 2010, 10:52

dziękuję.nie wiem więc dlaczego u mnie mają to robic wychowawcy a wpisywac mamy zaj.kulinarne lub wszelkie wyjścia z dziecmi.
~zosia

Napisano: 21 cze 2010, 11:32

Zosiu a kto każe wpisywać takie rzeczy do karty zaj.specjalistycznych?Jestem w szoku.
~anna

Napisano: 21 cze 2010, 12:17

U nas tak jak u Zosi - wszystko każą wpisywać wychowawcy (zaj. kulinarne też :-))
~bob

Napisano: 21 cze 2010, 16:12

Dalej nie mam odpowiedzi kto każe wpisywać te zajęcia do karty zajęć specjalistycznych.Sam tytuł karty wskazuje na charakter zapisów.Zajęcia specjalistyczne!!!!
~anna

Napisano: 22 cze 2010, 14:30

Zgadzam się z Anią. Zajęcia specjalistyczne to te, które są prowadzone przez specjalistów a nie wychowawców. Takiego samego zdania był mój nadzór. Nie kwestionowali pracy specjalistów w trakcie czynności kontrolnych. Było to temetem pprzeprowadzonej w zeszłym roku kontroli. Karta oceny zgodnie z rozporządzeniem powinna zawierać punkty wskazane w rozporządzeniu. Nie mówi jednak ono jaka ma być forma graficzna karty.
~Marcin

Napisano: 22 cze 2010, 16:03

zajecia każe wpisywać p.dyr!!!!!ponoc to przykaz po kontroli z urz.wojewódzkiego!mi to od razu nie pasowalo ale....wychowawcy są od wszystkiego....:(na razie uzupełniam choc nie jestem z tego faktu zadowolona! jak bedzie kiedys ponowna kontrol to nie ja sie bede tłumaczyć.
~zosia

Napisano: 22 cze 2010, 16:07

Moim zdaniem w tym wątku mylone są dwa pojęcia: karty pobytu i karty zajęć specjalistycznych. Te pierwsze prowadzi wychowawca prowadzący danego podopiecznego,a te drugie psycholog, pedagog, terapeuta- jeśli dany wychowanek u niego w takich zajęciach uczestniczy.
~Agni

Strona 4 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x