Magiczny władca \"lemingów\" - HYdE PaRK

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 05 paź 2012, 21:45

Donald Tusk. Swoisty fenomen. Dwa razy wybierany na premiera. Szef partii która od kilku lat zgarnia i wygrywa wszystko. Partii która od 2007r. króluje w sondażach. Partii która jest kochana przez co najmniej 40% polaków mimo iż popełnia wiele błędów uderzających w szarego Kowalskiego.
Doskonały mówca. Kulturalny, trzymający fason, nie ulegający złym emocjom, nie dający się prowokować. Człowiek który umie wybrnąć ze wszystkiego, propagujący sport.

Na czym polega fenomen Tuska i PO? Czy to tylko zasługa słabej i kłótliwej opozycji (braku alternatywy tym samym)?
Jak to możliwe że tylu ludzi nadal go wielbi mimo takich kłód pod jego nogami jak Smoleńsk, powodzie, afera hazardowa, Amber Gold, taśmowa, błędy prokuratury, machloje przy budowanych autostradach, wiek emerytalny itp?
~Adam

Napisano: 06 paź 2012, 17:54

No proszę, w ostatnim sondażu to PiS jest górą. Ale i tak póki co PO nie musi się bać? Dlaczego? Bo niby PiS wyprzedził ją w sondażu ale jednocześnie w innym sondażu (dotyczącym rządu Glińskiego) większość jest na NIE. A więc z jednej strony chcą PiS-u a z drugiej nie chcą gdyż wątpią w tzw. techniczny rząd.
Czeski film.
~Adam

Napisano: 06 paź 2012, 21:20

Precz z PiSem!!! Z braku laku niech będzie PO :-))))
~olga

Napisano: 06 paź 2012, 22:40

No nie wiem. PO mnie bardzo zaczyna wkurzać nic nie robieniem w dziale polityki społecznej. Oddam głos na Palikota.
~Adam

Napisano: 06 paź 2012, 22:51

żeby to było nic nierobienie. jeszcze się zdziwisz, jak ogłoszą projekt nowej ustawy o pomocy społecznej. wszystkim tu oczy zbieleją...
~p

Napisano: 06 paź 2012, 23:05

na pewno nie PIS i nie Palikot, który nie ma zaplecza no i szans
pozostaje PO i SLD
~oko

Napisano: 06 paź 2012, 23:06

Pomoc społeczna potrzebuje gruntownej przemiany i ustawy stworzonej od zera. Cały system wymaga wyburzenia i wybudowania na nowo. Jestem ciekaw legislacyjnej wizji PO w tym temacie.

PO ma czas by znowu się podlizać wyborcom i polepszyć sondaże. Obawiam się jednak że tak nie będzie ponieważ idą bardzo trudne czasy a Tusk w swym nadchodzącym orędziu nikomu tyłka lizać nie będzie. Tylko nas wkur.wi przypominając o kryzysie i jego skutkach. Powie tylko o tym co będzie robił by łagodzić objawy tej trawiącej UE choroby. Lud roboczy jednak wie że ta kuracja niczym chemioterapia będzie miała bardzo przykre skutki uboczne. Dlatego poparcia dla tego rządu będzie powoli ale spadać. A Yaro to wykorzysta. Nabiera wiatru w żagle. Wreszcie lud roboczy (i opozycja) zaczął nakłuwać słaby punkt PO a mianowicie politykę społeczną. Platforma to partia liberalna a więc od początku nastawiona na biznes, elity, przedsiębiorców. Sprawy szaraków zawsze olewała. Lubi te bardziej renomowane sfery życia. Myśli bardzo makro ekonomicznie.

Lud roboczy wytrzeszcza oczy, cierpi i nienawidzi. To ostatnie lata Tuska i PO. Szkoda tylko że opozycja (gł. partie prawicowe) jest rozbita i nie jednomyślna. Zjednoczenie albo przynajmniej współpraca bardzo by pomogło zgnieść PO.
~Adam

Napisano: 06 paź 2012, 23:51

D.U.P.A TAM
~nie

Napisano: 06 paź 2012, 23:55

Brakuje argumencików widze:)
~Adam

Napisano: 11 paź 2012, 16:04

Oj, widzę tu dużo lemingów, którzy chcą nadal bezmyślnie głosować i jak ma być dobrze, mój Boże to jednak nasze społeczeństwo to nadal bezmózgowcy, jak czytam \"z braku laku głosuję na PO\" to już nic dodać, nic ująć. Nadmieniam nie jestem ani za tymi ani za tamtymi - logicznie myślę, widzę.
~Ojjjj

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem