Nie ma. Wyliczmy:
PiS - konserwatyzm, wrogość wobec Rosji (Smoleńsk, Katyń, gazociąg) i wobec Niemiec (wojna, Erika Steinbach, gazociąg) a więc do naszych znaczących i najbliższych sąsiadów bez których byśmy nie istnieli dziś, państwo policyjne, wzmocniona rola CBA, prokuratura w rękach polityków, homofobia, lizanie tyłka klerowi (zakaz in vitro, aborcji itp), autorytaryzm.
SLD - byli komuniści, nadmierna, laicyzm, beton polityczny, otaczanie się starymi, często karanymi kolesiami (układy z PZPR).
Ruch Palikota - Laicyzm, antyklerykalizm, wchodzenia do zadków pedałom, lesbom i trans, narkotyki.
PSL - nepotyzm, lizanie rowków rolnikom, karierowicze pozbawieni lojalności.
Solidarna Polska - ochłap PiS-u. Zbyt prawicowe podejście.
O Korwinie, Jurku i innych kukłach nie wspomnę bo i tak nic nie znaczą.
I kogo wybierasz?
Adam, po prostu nie idę na wybory bo nie mam na kogo głosować i tyle w temacie a nikt ze mnie nie będzie robić bezwolnej kukły i niech nikt nie pieprzy, że to mój obowiązek pójść na wybory. Mam czyste sumienie, że nie wybrałam nikogo więc mogę psioczyć do woli.
Ojjjj nie możesz psioczyć bo kiedy chowasz głowę w piasek na wyborach to ci kuper wystaje po wyborach, nie dziw się zatem, ze ustawodawca, który tak chętnie feruje ustawy o przemocy jeszcze chetniej zamuka usta w demokratycznym państwie ( a przykladem na to byl ostatni Marsz TY Trwam wraz z Solidarnoscią Solidarnymi 2010 i PiS 29 września br.
Jak wiec widzisz przyczyna biernosci i skutek w perspektywie jest jasno okreslony, a teraz możesz podejmować decyzje - i pamietaj nic nie dzieje się bez powodu