Na co cierpi dzibar-próba diagnozy - HYdE PaRK

Strona 1 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 06 wrz 2016, 17:35

Na zaburzenia obsesyjno-kompulsywne (OCD, nerwicę natręctw) składają się dwa elementy: natręctwa (obsesje) oraz czynności przymusowe (kompulsywne).

Myśli natrętne to wyobrażenia czy impulsy do działania, które pojawiają się w świadomości w sposób stereotypowy (bezustannie powtarzający się). Prawie zawsze są dla osoby chorej nieprzyjemnymi doznaniami. Jednak próby sprzeciwiania się natręctwom są zazwyczaj nieskuteczne.

Czynności przymusowe (rytuały) to stereotypowe i wielokrotnie powtarzane zachowania (np. mycie rąk 20 razy pod rząd). Chora osoba wykonuje je, gdyż jest głęboko przekonana, że dzięki temu zapobiegnie jakiemuś nieszczęściu, katastrofie (np. „jeśli 15 razy nie otworzę i nie zamknę tych drzwi coś złego stanie się moim dzieciom”). Człowiek wykonujący czynności przymusowe zdaje sobie sprawę, że zachowanie to nie ma sensu i jest całkowicie niepotrzebne, ale lęk przed ewentualnymi przykrymi konsekwencjami jego zaniechania jest silniejszy. Wykonanie czynności przymusowej tymczasowo zmniejsza uczucie lęku.
Gość

Napisano: 06 wrz 2016, 18:42

Czytam i czytam Pani wkejki oraz obserwuję reakcje na to co Pani robi. Jest Pani wykształconą osobą, umiejącą czytać ze zrozumieniem, jak wynika z różnych Pani wpisów pracownikiem socjalnym z długoletnim stażem pracy. Czy nie dostrzega Pani jak wiele negatywnych emocji wzbudzają Pani wklejki na forum? Czy naprawdę ma Pani coś do przekazania ze swojego doświadczenia zawodowego czy tylko realizuje Pani swoją chęć pokazanie wszystkim dookoła swoich poglądów politycznych, które są jednoznaczne i które Pani już wielokrotnie eksponowała publicznie? Czas kampanii wyborczej jeszcze się nie zaczął. Pewnie powinna Pani zgłosić swój akces do właściwego tj. w miejscu Pani zamieszkania koła Pani ulubionej partyjki.
Czy mogła by Pani wytłumaczyć mi przyczynę takiego swojego zachowania?
Czy nie dostrzega Pani, że swoim publicznym zachowanie poniża pani zawód, który wykonuje kilka tysięcy osób w kraju. Przecież nie tylko pracownicy socjalny czytają to forum.
Jaki przekaz o swoim zawodzie daje Pani osobom postronnym? Jak wiele musi być w Pani nienawiści do wszystkiego co jest inne od Pani?
Czy nie powinna Pani założyć sobie blogga i tam prowadzić swoja prywatą wojnę ze wszystkim co nie jest po Pani myśli?
Dlaczego robi Pani z forum zawodowego poletko do agitacji dla, wg Pani, jedynie słusznej opcji?
znaleziony z roku 2011 ale jakże aktualny :lol:
zez forumna

Napisano: 06 wrz 2016, 18:43

zez forumna

Napisano: 07 wrz 2016, 9:57

na bezkarne nękanie niekompetentnego gościa
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 07 wrz 2016, 13:14

Zacznij od siebie anioł-gość
Może tak porozmawiamy o postawieniu diagnozy komuś kto sam o sobie mówi rzeczy tak sprzeczn, że mam wrażenie, że dostęp do tego komputera w takiej formie ma tylko admin.

Będę więc przy okazji musiała popytać informatyków i profesjonalistów z innych dziedzin jak to jest z tym nękaniem ad persona bo jak widac dobrze sie bawisz moim kosztem i nikomu nie przeszkadza to, że mnie nękasz robiąc to za przyzwoleniem,

ktory za wszelką cenę chce zainteresować innych portalem

dla mnie nie jest to nowośc bo admin też tak robil zmieniajac nicki , podle to ale z drugiej strony już tajemnicą poliszynela jest, że jestem pietnowana poniewaz moja skutecznosc okazala sie 100%, a gość - aniołek tanim kosztem chce PO prostu slizgać się PO moich plecach naśladując mnie jednocześnie chce podważyć moja wiarygodność

-----------------------------------------------------
https://pl.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Himmler

"Heinrich Himmler
Odznaczenia
Order Krwi Medal Anschlussu Austrii Medal za zajęcie Sudetów z okuciem Zamku Praskiego Medal za zajęcie Kłajpedy Order Czerwonych Strzał

Heinrich Luitpold Himmler (ur. 7 października 1900 w Monachium, zm. 23 maja 1945 w Lüneburgu[2]) – polityk, jeden z głównych przywódców Niemiec nazistowskich, zbrodniarz wojenny, Reichsführer-SS, Komisarz Rzeszy do spraw Umacniania Niemieckości. Szef kolejno: SS (od 1929), Gestapo (od 1934), niemieckiej policji (od 1936), przewodniczący Rady Ministrów III Rzeszy, ministerstwa spraw wewnętrznych (od 1943)[3].

Był odpowiedzialny za eksterminację Żydów w Europie[3]. Działając jako jeden z głównych współpracowników Adolfa Hitlera stał się jednym z największych zbrodniarzy w historii[4]. Jako zwierzchnik SS dysponował zasobami taniej siły roboczej (więźniów obozów koncentracyjnych i gett), wspierając nazistowskie plany podboju i podporządkowania szeregu państw europejskich[3]. Zmarł w wyniku zażycia trucizny."
https://pl.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Himmler

Siostrzenica Heinricha Himmlera - Katrin Himmler tak powiedziała:

" Gdy wygna się kogoś poza granice społeczeństwa nie trzeba zajmować się zasadami "

powtórzę drukowanymi literami aby nie było wątpliwości ze zrozumieniem:

"GDY WYGNA SIĘ KOGOŚ POZA GRANICE SPOŁECZEŃSTWA NIE TRZEBA SIĘ ZAJMOWAĆ ZASADAMI"
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 wrz 2016, 13:28

Może tak gościu na zasadzie "Kto mieczem wojuje od miecza ginie", sprobuję
odwrócić kota ogonem!

"MORAL INSANITY ang. patologiczny brak zasad, uczuć, instynktów moralnych, zaburznia osobowości, wyrażające sie reakcjami aspolecznymi i antyspołecznymi." (slownik wyrazow obcych i zwrotów obcojęzycznych Wladysława Kopalińskiego)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 wrz 2016, 14:36

na wklejając niekontrolowane - wszak trzeba czymś zając ręce, możliwe że rzuca palenie od X lat.
itd

Napisano: 07 wrz 2016, 17:16

viewtopic.php?f=43&t=207220534
Ja nie palę i nie jestem od niczego uzależniona - na tym polega moja siła, że jedyny problem jaki mam to po Bożemu przeżyć dzień ( a to wcale nie jest łatwe:) - jak sami widzicie
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 wrz 2016, 18:18

Zespół Aspergera.
Lestat31
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 09 mar 2016, 17:33
Zajmuję się:

Napisano: 07 wrz 2016, 20:30

Bóg jest dla mnie łaskawy bo dzięki takim ludziom jak ci tutaj pokazuje na moim przykladzie ile pracownik socjalny musi mieć wiary w siebie i być przekonanym o tym co robi( mieć sztywny kręgosłup) aby nie pozwolić się wyprowadzić z rownowagi takim niekompetentnym zwyrodnialcom, którzy zamiast zająć się sobą - śledzą czyjeś poczynania aby sobie zrobić pośmieewisko.
To jest zwykła ignorancja i wyraziłam już swoją opinię - bawcie się we własnym gronie.
Dziękuję za zainteresowanie moją skromną osobą, a próba uczynienia ze mnie osoby psychicznie chorej - pewniee nie jest przypadkowa bowiem minęło dokladnie siedem lat od zwolnienia mnie z pracy i z pewnością ops i wielu decydentów jest zrozpaczonych, że nie jestem bierną roślinką tylko mam się nieźl i mimo wszystko sobie radzę.Myślę rownież, że nie na rękę i nie pomyśli jest też to, że wypadałoby mnie przynajmnieej przeprosić - nie mówiąc już o rekompensacie, naprawieniu szkód i odszkodowaniu za 10 straconych lat - chociaż z drugiej strony niegdy nie dowiedziałabym się jak bogatą jestem osobą gdyby nie zwolnienie z pracy i konieczność stawienia czoła tym wszystkim przeciwnościom.
Dziękuję tym wszystkim ludziom, którzy nie mogli znieść moich sukcesow bo oni nauczyli mnie jeszcze bardziej kochać bliźniego, który sam będąc chorym jak to udowodnilam wg prawa ( kodeks Karny, Kodeks Pracy, Kodeks Cywilny, Biblia) - to wszystko jeest tm zapisane i każdy kto ma wiedzęę dokladnie wie, że tak jest.

Mogę tylko ubolewać nad tym, że forum ops doprowadzono do stanu kiedy fałszywy zbawiciel drwi sobie z wiary a niekompetentny pseudonaukowiec podszywa się pod psychiatrę i stawia internetowe diagnozy, a nikt nawet nie reaguje.
Kto jest teraz wlaścicielem tego forum?
Komu od kilku lat zależy aby pomoc społeczna i pracownicy socjalni byli rozbitymi ludźmi podzielonymi wewnetrznie, którzy nie wierza ani w siebie, ani sobie, ani w potencjał, ktory drzemie w nas.

Bawcie się dobrze dalej moim kosztem aż w końcu do was dotrze jak bardzo sami sobie szkodzicie - bo mnie już bardziej zaszkodzić nie możecie.
Prędzej czy później bedę zrehabilitowana - to tylko kwestia czasu.
Szoda, że nie ma mojego postu "zwolniona z pracy", jak widać prawda w oczy kole - a te ataki są najlepszymna to dowodem
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 1 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x