Na co cierpi dzibar-próba diagnozy - HYdE PaRK

Strona 5 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 21 wrz 2016, 10:58

Napisano: 21 wrz 2016, 9:34
https://opinie.wp.pl/rafal-wos-polska-de ... 199505025a
"Rafał Woś: POLSKĄ DEMOKRACJĘ TRZEBA NAJPIERW ZBUDOWAĆ"
Dzidka

dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 17:41
Gliwice, Polska

"Jeśli więc zależy nam dziś na budowie czegoś więcej niż demokracji fasadowej, to powinniśmy działać na wskazanych tu trzech polach. Najlepiej jednocześnie. I to jest oferta dla wszystkich, którzy słowo demokracja lubią odmieniać przez wszystkie przypadki. Od PiS-u po opozycję parlamentarną oraz pozasejmową.

PIERWSZE KRYTERIUM TO PIENIĄDZE.

Niekoniecznie sam poziom dochodu narodowego, lecz model jego redystrybucji. Różnica wynika z dłuższych doświadczeń, jakie kraje zachodnie mają z realnym kapitalizmem, a nie tym z liberalnych broszurek o Hayeku i Friedmanie, którymi karmiła się nasza opozycja (i "reformiści" z PZPR-u) w czasach przełomu. Ani nie ten z propagandowych slajdów MFW czy Banku Światowego.

Efekt jest taki, że Zachodowi udało się wypracować różne modele kiełznania tegoż kapitalizmu. Na przykład państwo dobrobytu, ...................

KRYTERIUM NR DWA TO GRUPY INTERESU

PO TRZECIE WRESZCIE

nie możemy zapominać o mocno sprofesjonalizowanym aparacie biurokratycznym,

sprawiającym na pierwszy rzut oka wrażenie nieruchawego i pozbawionego kontroli molocha, ale de facto stabilizującym demokratyczny porządek. Niemcy i Francja to mają.

Nowe demokracje niestety nie.

I jak się prześledzi, co robiła w tej materii większość rządów III RP, to nie wygląda, że idziemy we właściwym kierunku. I to od dawna."
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 01 gru 2016, 15:38

do Zdzisławy pisze:znaczy się nie masz żadnych sukcesów oprócz:
1) wywalenia z roboty
2) przegranych spraw w sądach zwykłym i okręgowym sądzie pracy
3) nie pojechałaś do kisztyniowa chociaż jako pierwsza złożyłaś taką deklarację,
4) nie napisałaś protestów chociaż sama się do tego zobowiązałaś
5)załatwiłaś sobie sytuację w domu
6) jesteś zakałą forum,
7) jesteś najbardziej ze wszystkich nicków obśmiewana
8) nie pojechałaś do moskwy chociaż także pisałaś się jako pierwsza
9) nie jesteś empatyczna oprócz empatii do siebie samej
10) więcej grzechów nie pamiętam ....
dobra rada
popatrz w lustro i opisz kogo tam zobaczyłaś przez ostatnie 7 lat
Pozdrawiam
twój cichy wielbiciel
No popatrz - tu cie calkiem dobrze opisali - a nawet chyba cie osobiscie nie znaja :shock:
Gość

Napisano: 01 gru 2016, 15:41

to tyle jesli mowa o twojej prawdomownosci.o Przestrzeganiu wartosci chrzescijanskich to juz nie wspomne.
Gość

Napisano: 02 gru 2016, 8:42

To jest twoja opinia,
i zacznij od siebie zamiast plotkować wykorzystaj czas efektywniej, możesz mnie ośmieszać, ale faktem jest, że pracuję całe życie, probuję i raz ponosze klęski, raz sukcesy jednak powstaję i nie poddaję się pomimo klod i przeszkod, które stawiają mi takie osoby jak ty - czesto te, którym bardzo pomogłam stanąc na nogi, które wzmacniałam.

To jak bardzo są wściekłe te ataki na mnie świadczy o zazdrości i wściekłości tych, ktorzy widza jak malo chciałam dla siebie, a jak bardzo walczyłam o dobro wspólne, a że PiS wygrało, a ja postawiłam na właściwego konia w czasach kiedy większość nie dostrzegała zlej woli PO to tylko namiastka mojego wyczucia.

I możesz mi wmawiać, że mówię tylko "ja, ja, ja", ale dano mi nieraz do zrozumienia, abym mowiła za siebie, co teraz mi się wytyka, jak sobie przypisuję to, że do końca byłam lojalna.
Wszystko ma swój kres więc teraz musze zadbać o siebie więc pierwszy raz w życiu będąc rencistką dbam o swoj dobrostan, a ty wraz z innymi wysysyczami energii nadal chcielibyście abym dawała z siebie wszystko ludziom, ktorzy myślą tylko o sobie i nie widza wlasnego egoizmu, ani podłości w tym, że żyją kosztem innych nic nie robiac tylko użalając się nad sobą, wytykajac błędy i potkniecia i plotkując wykazują zazdrośc i obnażając prawdziwe oblicze - oblicze złej woli, aby ukazać, że jesteś lepsza ode mnie.

Ja mam wszystko czego mi potrzeba do szczęscia, moja wiara mnie wyleczyła z tego z czego wielu nie wyszło żywych.
Wmawia mi się brak pokory bo myślę samodzielnie i nie naję sobą manipulować ( jestem nieprzewidywalna) i to tak bardzo boli ciebie, że zamiast stać jak kupa soli ciągle robię coś nowego z coraz większym zaangażowaniem i wiarą, że w końcu się uda ( to co obiecał Duda:) - jak to fajnie się rymnęło:), a obiecał Pan Prezydent w Wałbrzychu jako kandydat na prezydenta RP, że poprze wszystkie inicjatywy obywatelskie.
Mam więc nawet zielone światło od prezydenta, a ja sama nie wybierałam sie na jego wyborach na męża zaufania tylko były osoby, ktore uwierzyły, że bedę dobra i nie zawiedli się tak jak ja do tej pory się nie zawiodłam.

Jak więc widac wściekle ataki i próby wmawiania mi choroby psychicznej to takie same zabiegi jak wmawianie Kaczyńskiemu czy Maciarewiczowi chorób tylko po to aby zdyskredytować i zaniżyć ich wklad w demokrację i próbę odzyskania zaufania społecznego ludzi do państwa.

Ja wiem, że czas to coś cennego i tego nie da się cofnąć, a samotnośc bez wyboru pewnie bywa przykra dlatego ludziom takim samotnym jak pies, ktorzy mają złą wolę szkodzenia innym mówię: "psy szczekają - karawana idzie dalej"
Możesz mi wmawiać co chcesz, a ja wiem w kogo wierzę i że mnie nie opuści aż do śmierci:) bo trzeba dbać o łaskę Bożą z pokorą - prawdziwą pokorą, a nie obłudną dla ludzi na pokaz - po prostu walczyć o jakość życia, a nie o jego długość ( a jeżeli Bóg da to jest i jedno i drugie:)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2016, 15:03

no coz,probowalam.Bogu dzieki nie jestem jat to uroczo ujelas"samotna jak bies"prawde mowiac jeszcze daleko mi do tego.Chyba mnie z kims pomylilas, ale przy takiej ilosci ludzi ktorych urazilas lub zaszkodzilas...
A co do tego ze ktos ci mowil zebys mowila za siebie-nigdy nie mialas z tym problemu,z tego co pamietam to jedna z przyczyn twojego obecnego braku matury a praca zaopatrzeniowca raczej dla niesmialych nie jest.
Jesli jedna lub dwie osoby mowia ze cos ci dolega -to mozna polemizowac, ale jesli przynajmniej spora grupa z twojego otoczenia tak twierdzi jak i dosyc spora grupa w tej wirtualnej rzeczywistosci.to wypadaloby sie nad tym powaznie zastanowic i przeanalizowac.Tym bardziej ze ta grupa ludzi nie nalezy raczej do takich ktozy paplaja zeby buzie otworzyc. Ale jesli uparlas sie zeby zaprzeczac rzeczom oczywistym-twoje zycie,twoja rzecz.A poza tym nie trzeba byc psychicznie chorm zeby skozystac z pomocy psychologa - o tym jako specjalista powinnas doskonale wiedziec.Chyba ze w glowie ciagle jeszcze masz PRL-owskie stereotypy.Co do politycznej Agitacji to mnie to nie interesuje.Ty tym zyjesz bo tak naprawde jestes samotna(nie powinnas byc bo przecierz urodzilas dwoje dzieci ale jestes)Zeszta czy samotnik chy samotna - roznica niewielka-postac zeczy niewiele zmienia.SAMA to Sama i tyle temu nawet ty chyba nie jestes w stanie zaprzeczyc.A zawsze mozesz sobie wmowic ze jestes samotnikie - innym raczej nie.Z tego co pamietam zawsze bylas osoba bardzo towarzyska i raczej rozrywkowa(szczegolnie kiedy bylo sie czym pochwalic,ale kazdy ma jakies wady) teraz te potrzeby zaspokajasz w internecie . Ok - ale tylko tak dlugo jak nie bedziesz deptala po uczuciach moich i moich bliskich!
Gość

Napisano: 03 gru 2016, 9:58

Gościu pomyliłaś(eś) Polskę z Włochami i ośmiornicą skoro w sobie widzisz przynależność rodzinną w jakimś patologicznym zakresie.
Jeżeli się kogoś kocha to się stara o jego szczęście i wie kiedy wspierać, a kiedy usuwać się w cień.
Jak widać ty masz jakieś zapędy dyktatorskie i niedowartościowanie skoro w jakimś próbujesz innym narzucić co mają robić i publicznie próbujesz pokazać, że mnie znasz ii właściwie oceniasz.
Mnie nie interesuje kim jesteś ani nie próbuję się domyślać bo szkoda mi energii na bzdurne dyskusje wmawiające mi i innym twoje opinie.
Forum jest do dyskusji, czyli przedstawiania opinii i ich wymiany, kontaktu, dyskusji, a nie inwigilacji ( dla normalnie zrównoważonych).
Tak więc zweryfikuj swoje wywody.
Ja nie zamierzam zniżać się do twojego poziomu stawiania kogokolwiek w pejoratywnym świetle czy tez jego oceny.
Natomiast rozwiązuję problemy zawodowo i tak podchodzę do twoich wpisów na tym forum.
Od dawna kontaktuję się z kim chcę i kiedy chcę i to ja decyduję o tym co jest dla mnie dobre.
Dlatego mam się dobrze - czego i tobie szczerze życzę, abyś zaczęła od siebie i nie narzucała komuś co ma mówić i kiedy
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 03 gru 2016, 10:09

A w kwestii ilości urażonych osób ( jak to często podkreślasz) to jakoś w oczy jeszcze nikt mi nie powiedział, że czuje się urażony ( na forum i owszem ), nieraz tylko słyszałam plotki na zasadzie "jedna baba drugiej babie", ale plotami nigdy się nie zajmowałam i ucinam je krótko - na tym min. polega fakt, że zawsze w środowisko klienta ( jakie by nie było) wchodziłam sama, bo szacunek jaki sobie wypracowywałam był moją ochroną - ale na szacunek trzeba sobie zasłużyć - i ja nie mogę narzekać, że go nie mam - pomimo iz wielu stara się bardzo aby go podważyć
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 03 gru 2016, 12:49

Ja swoje powiedzialam a do ciebie jak zwykle nie dociera.Z toba nikt nie rozmawia bo wszyscy wiedza jak bardzo to bezcelowe jest i kazdy chce miec swiety spokoj bo z byle czego zadyme robisz.A co do plotek moja droga... Czekaj, przypomnij sobie co to bylo jak jedna z twoich siostr powiedziala ze nie pozyczy dla ciebie pieniedzy od swoich przyjaciol.Co wtedy zobilas -- przypmnij sobie bo TO wlasnie byly PLOTY ktore kilkudziesiecioletnia przyjazn prawie zniszczyly.Pare lat dzieki twojej interwencji(a to bala Ploty majace na celu ukarac ja) nie rozmawiali a doskonale wiedzialas ze ta przyjazn to jedna z najcennieszych rzeczy w jej zyciu,Jak bylo z inna siostra - kiedy wyslala poczta tymczasowe zameldowanie dla ciebie i syna na twoje nazwisko do mieszkania ktore ci udostepnila(a ktorego nie bylo na skrzynce ) .Czy nie skontaktowalas sie z nia i nawyrzucaklas ze syn nie moze chodzic do gimnazjum bo zameldowania nie ma i to tylko jej wina.A to nic ze on juz pare lat do szkoly nie chodzil bo po prostu nie mial ochoty a ty zamast zadbac o niego - ustawy pisalas i OPS "rewolucjonizowalas".Siostra zadzwonila do szkoly(gdzie po twoim "wystepie" pare dni z nia(po uslyszeniu nazwiska)nawet rozmawiac nie chcieli))-bo chciala dyrektorke poprosic by do czasu przyjscisa tego papierka mogl w zajeciach uczestniczyc i dowiedziala sie ze pani dyrektor ci jasno powiedziala ze nie bedze wciskala doroslego Byka do klasy z pietnastolatkami(szczegolnie takiego ktory uczyc sie nie ma najmniejszej ochoty)jak rowniez ze rozmowa z toba byla tak bardz przykra ze nie m ochoty tego doswiadczenia nigdy wiecej powtarzac.Zadne skropuly moralne ci nie powiedzialy ze taka MANIPULACJA nie w porzadku jest. Do kuzynki poszlas rowniez po pozyczke - aby kredyt na meza wziela - co zrobilas jak ci powiedziala ze nie moze bo nie da rady splacic a ty jak pozyczalas to nigdy w terminie, jesli wogole oddawalas.Mowisz o Bogu - jakiego ty wyznajesz jesli uwazasz ze Mu sie tego typu zachowanie podoba.Twoja Mama to sie w grobie chyba jak os od wozu obraca.Szczegolnie e po jej wszystkich wyrzeczeniach(tysiace ktore ci dala lub przelala) i tak upadlas prawie na dno.Juz ja milczalam,wiele lat ale teraz i nie pozwolilam zeby twoje postepwanie mnie ruszalo. A masz szczescie ze przynajmniej an pogrzebie rzadnego cyrku nie zrobilas - czego wszyscy sie prawde mowiac obawiali(dlatego nie zaproszon cie na slub chrzesnicy.Ale wszystko kiedys sie konczy. A co do tego ze cie nie interesuje kim jestem. Nastepne klamstewko bo wiem ze juz biegalas po NR i szukalas.
Chcesz sie bawic w bycie wredna i szpile wciskac - dobrze - nie gralam w to wiele lat ale po tym co nawyrabials siegnelam po wiedze nabyta i daje ci to na co solidnie zapracowalas - teraz sie przekonasz co to znaczy nieczysta gra-a wprzeciwienstwie do ciebie nie pozuje na inna niz jestem i kozystam w razie potrzeby z moich negatywnych cech bo o nich wiem i akceptuje ze sa.Normalniebym sie czyms takim nie bawila.Ale ty sobie naprawde solidnie zapracowalas no to aby cie uderzyc tam gdzie boli.Jak to nazwiesz i okreslisz jest mi obojetne.Ktos kto w ten sposob postepuje nie powinien sie kreowac na meczennika systemu a wiedza i refleksja to ty sie na tym forum raczej skapo dzielisz bo jedynie agiujesz.Ukochana partia w twojej glowie zajela miejsce ktore w glowach normalnych ludzi dzieci zajmnuja.Dalam ci wybor - nie skorzystalas wiec dobrze.
Gość

Napisano: 03 gru 2016, 16:06

Gościu biedne to twoje sumienie, a intencje jasne
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 03 gru 2016, 16:10

A diagnozę sam(a) sobie wystawiasz
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 5 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem