opiekun na silę - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 15 sty 2014, 15:24

Równe traktowanie w zatrudnieniu (art. 183a do 183e K.p.).
~etatysta

Napisano: 17 sty 2014, 19:07

schowajcie te przepisy w ... buty. Po to były zmiany, zęby było elastczniej

dyr
Jak się nie zgodzisz:
to za karę nie dostaniesz urlopu w twoim terminie
to ułoże ci taki grafik że popamiętasz
to nie dostaniesz nadgodzin...

dodam:
tylko u ciebie dzieci niszczą , krzyczą przeklinają.
albo:
ty wogóle nie wiesz co sie u ciebie na dyżurze dzieje, Ja widzę obserwuje, . na nic uwagi nie zwracasz . Może to i lepiej że tym opiekunem nie zostałeś!

I tak jest, tak jak inni piszą. A to oznacza, ze nie nie jesteś dobrym pracownikiem, jest potrzeba, a na ciebie nie można liczyć.

...NIE PROSZĘ PANA. ROZMOWA BYŁA I ZOSTANIE ZAPAMIĘTANA .
coś tym stylu z \'Układu zamkniętego.

Wchodzimy w nowa rzeczywistość, kupować smartfony i nagrywać takie rozmowy.
mam taka jedna jak po wizycie u starosty ze skarga na grafik zostałem w 2007 r wyzwany przez dyrektora od SBeków.
Zawsze mogę powiedzieć_ jak ja mam pracować skoro pani na mnie krzyczy, o proszę.

Ad wątku, pewnie ze jeżeli tylko nie chcesz, to nie musisz sie zgadzać na opiekuna prawnego, usamodzielnienia. jezeli problem jest nabrzmiały, to można nawet wystosować do dyrektora pismo. Jast to zawsze jakiś dowód, że było coś na rzeczy, wobec czego pisemnie wręcz należało dochodzić do porozumienia
~mariusz

Napisano: 17 sty 2014, 20:33

zawsze w sądzie możesz powiedzieć że się nie zgadzasz jak przed dyr się boisz :)
~gocha

Napisano: 17 sty 2014, 21:17

tak ale często sąd prosi dyrektora o wytypowanie osoby do pełnienia funkcji opiekuna prawnego, i tu sie zaczynaja niesnaski, bo dyr czuje sie w obowiazku odpowiedziec sadowi, zwraca sie do pracownika, a tem robi problem.
....o, to ty taki ???
~mariusz

Napisano: 17 sty 2014, 22:31

tak dyr ciebie typuje idziesz na sprawę i mówisz że nie znasz za dobrze tego dziecka poza tym jakoś tak nie czujesz go i może lepiej nie :) wtedy sąd na bank poprosi o inny typ :) oczywiście to taki żart. Nie wyobrażam sobie bycia opiekunem na siłę.
~gocha

Napisano: 18 sty 2014, 0:31

U nas opiekunem prawnym z reguły jest ten wychowawca, który ma pod opieką danego wychowanka
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2014, 18:24

ja zawsze pytam wychowawcy czy podejmuje się tego zadania, a jak nie to sam podejmuje się tej funkcji.
~Damian

Napisano: 18 sty 2014, 19:41

Ciekawe...Ile razy Ci odmówili?
~kapek

Napisano: 18 sty 2014, 21:12

Ja podobnie jak Damian. Sam też jestem opiekunem prawnym dla dwóch chłopaków. Nie ma problemów z opieką prawną - zgłaszają się osoby chętne a nikogo gorącym żelazem się nie przekonuje
~Marcin

Napisano: 18 sty 2014, 22:48

to nie była odmowa, porostu rozumie jak ktoś nie chce, ja podobnie jak Marcin dwóch chłopaków opiekun prawny i dla jednego kurator chłopak umieszczony w DPS częściowo ubezwłasnowolniony
~Damian

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x