Pielęgniarki na bruk, a mieszkańcy do grobu - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 7 z 7    [ Posty: 69 ]

Napisano: 11 wrz 2008, 13:45

Anieszka, jak to miło słyszeć racjonalny i sensowny głos, masz w zupełności racje, pielęgbniarki juz gorzej miec niebęda, a to ustawodawcy maja stworzyc odpowiednia sciezkę dochodzenia do sensownego konsensusu i zbudawac takie ramy prawne aby wszystkie strony \"konfliku\" były usatysfakcjonowane
~sas

Napisano: 11 wrz 2008, 13:49

cieszy mnie fakt że w dps pracują mądre, inteligentne pielęgniarki i pielęgniarze, i potrafią walczyć o swoje racje. trzymajmy sie razem bo zostało nas niewiele i potwierdzam że zostaje nas coraz mniej (od nas odchodzą już 2 pielęgniarki a do odejścia szykują się następne!) pozdrawiam cieplutko!
~ankaka

Napisano: 11 wrz 2008, 18:02

https://www.dps.pl/forum/viewtopic.php?t=3286
Tam można poczytać o spotkaniu w kilcach
~k

Napisano: 11 wrz 2008, 18:03

Kielcach-przepraszam
~k

Napisano: 13 paź 2008, 23:39

jak temat pielęgniarek w dps się klaruje, czy ktoś zna jakieś nowinki.dzięki za wszelkie informacje.pozdrawiam pigułki z dps całej Polski:)
~ziuta

Napisano: 14 paź 2008, 20:06

Tyle co się orientuję, to w jednych dps-ach spokój, czekają na konkretne rozporządzenia i ustawy w tym temacie, ale są też te domy, w których dyrektorzy(ponaglani przez starostów, burmistrzów...) kazali pielęgniarkom iść na kursy i podpisywać kontrakty z nfz-em. Słyszałam też o domach, w których pielęgniarki ciągle straszone złożyły wypowiedzenia z pracy, i to wszystkie w jednym dniu.
~pielęgniarka

Napisano: 20 paź 2008, 0:13

TYLKO PISZECIE O PIELĘGNIARKACH A CO Z FIZJOTERAPEUTAMII ?
~BASIA

Napisano: 20 paź 2008, 16:57

Fizjoterapuci są w identycznej sytuacji co pielęgniarki, Więc jeśli piszemy o pielęgniarkach to mamy na myśli również inne zawody medyczne wykonywane w DPS.
~agnieszka

Napisano: 22 paź 2008, 0:36

A TAK NA MARGINESIE WIEM ŻE JEŻELI pANI LUB pAN DEREKTOR dOMU MOŻE A NIE MUSI POZOSTAWIC NIEKTÓRYCH PRACOWNIKÓW,
~BASIA

Strona 7 z 7    [ Posty: 69 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x