pracownik socjalny w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 2 z 7    [ Posty: 70 ]

Napisano: 24 wrz 2008, 22:23

W jaki sposób rozliczacie wydatki pensjonariuszy? Jeśli klient przyjmowany jest do DPS-u ze środkami na swoim rachunku oszczędnościowo -rozliczeniowym. W jaki sposób pobiera pieniądze ze swojego konta?Kto mu robi zakupy?
~Justka

Napisano: 25 wrz 2008, 15:17

jeżeli nie jest ubezwłasnowolniony to piszę prośbę o wypłatę kieszonkowego i opiekun lub socjalna robią mu zakupy, a jeżeli ubezwłasnowolniony to opiekun prawny pisze o wypłatę kieszonkowego i robi zakupy rozlicza sie rachunkami a jak jest u was?
~BUSIU

Napisano: 25 wrz 2008, 15:52

Nasi mieszkańcy mają założone konta w banku.Sami korzystają bądz maja upowaznienia na pracowików pierwszego kontaktu.
~Alita

Napisano: 25 wrz 2008, 18:55

U nas mają konta depozytowe w DPS i sami robią wypłaty na drobne wydatki, bądź na wniosek kuratora albo opiekuna prawnego.W DPS jest sklep z artykułami pierwszej potrzeby. Socjalne robią zakupy majacym niepieniężne formy zasiłkow.
~asia

Napisano: 26 wrz 2008, 10:15

pierwszy raz spotykam się w DPS z \"niepieniężną formą zasiłków\". Czy mogłabyś wyjaśnić na czym taka forma polega?
~dorota1

Napisano: 26 wrz 2008, 16:44

Do -Alita-
Mogłabyś podać treść takiego upoważnienia na pracownika pierwszego kontaktu, bardzo proszę.Domyślam się jak ono brzmi ale chciałabym zobaczyć czy mam rację. Wtedy Ci napiszę dlaczego chcę znać treść takiego upoważnienia.
~Justka

Napisano: 26 wrz 2008, 16:46

Do -Alita-
Mogłabyś podać treść takiego upoważnienia na pracownika pierwszego kontaktu, bardzo proszę.Domyślam się jak ono brzmi ale chciałabym zobaczyć czy mam rację.
~Justka

Napisano: 01 paź 2008, 14:24

mieszkaniec pobiera z gops zasiłek stały w formie niepieniężnej by właściwie wydatkować swoje pieniądze. Chodzi tu o niekupowanie przede wszystkim alkoholu. W tym pomaga mu pracownik socjalny z DPS.
~asia

Napisano: 01 paź 2008, 15:08

Do Justki sa to upowaznienia bankowe-pełnomocnictwo nie mam druku.Pani z banku przyjeżdza i wypisywane są ,bądz w banku na miejscu.
~Alita

Napisano: 01 paź 2008, 18:34

Dzięki Alita.
Jeśli bankowe to wiem o co chodzi.
Myślałam,że same sobie opracowałyście druk.
~Justka

Strona 2 z 7    [ Posty: 70 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem