W jaki sposób rozliczacie wydatki pensjonariuszy? Jeśli klient przyjmowany jest do DPS-u ze środkami na swoim rachunku oszczędnościowo -rozliczeniowym. W jaki sposób pobiera pieniądze ze swojego konta?Kto mu robi zakupy?
jeżeli nie jest ubezwłasnowolniony to piszę prośbę o wypłatę kieszonkowego i opiekun lub socjalna robią mu zakupy, a jeżeli ubezwłasnowolniony to opiekun prawny pisze o wypłatę kieszonkowego i robi zakupy rozlicza sie rachunkami a jak jest u was?
U nas mają konta depozytowe w DPS i sami robią wypłaty na drobne wydatki, bądź na wniosek kuratora albo opiekuna prawnego.W DPS jest sklep z artykułami pierwszej potrzeby. Socjalne robią zakupy majacym niepieniężne formy zasiłkow.
Do -Alita-
Mogłabyś podać treść takiego upoważnienia na pracownika pierwszego kontaktu, bardzo proszę.Domyślam się jak ono brzmi ale chciałabym zobaczyć czy mam rację. Wtedy Ci napiszę dlaczego chcę znać treść takiego upoważnienia.
Do -Alita-
Mogłabyś podać treść takiego upoważnienia na pracownika pierwszego kontaktu, bardzo proszę.Domyślam się jak ono brzmi ale chciałabym zobaczyć czy mam rację.
mieszkaniec pobiera z gops zasiłek stały w formie niepieniężnej by właściwie wydatkować swoje pieniądze. Chodzi tu o niekupowanie przede wszystkim alkoholu. W tym pomaga mu pracownik socjalny z DPS.