No to super Marcin, bo u mnie to samo. W odpowiedzi min. Fedak do ZNP wyraźnie sugerowała,że odebranie karty jest spowodowane niesnaskami w placówkach.Ponieważ kodeksowym się nie polepszy więc nam się pogorszy.Oczywiste jest,że teraz animozje będą większe bo karciani będą za utratę swych przywilejów obwiniać kodeksowych. To tłumaczenie Fedak było dla niej kompromitujące dlatego dziwię Ci się ,że podparłeś się tym samym argumentem w dyskusji z etatystą. Dbaniem o atmosferę pracy powinien się zająć dyrektor a nie ustawodawca.
Jestem z Kujawsko- Pomorskiego dlatego piszę, że wiem co działo się w sejmie, wiem też, że w Bielsko Białej ludzie zaczynają coś działać a i my nie odpuścimy, media- jak najbardziej tak, ale w pojedynkę nic nie zdziałamy trzeba by w kilka placówek, nad konkretami jeszcze pracujemy, pozdrawiam
Kilka to zdecydowanie za mało. W sejmie byliśm jako reprezentacja 16 placówek z Kujawsko - Pomorskiego. Trzeba moim zdaniem skrzyknąć całe środowisko. Nie mam pomysłu jak to zrobić.
A czy u Was zapowiadaja jakieś zwolnienia od stycznia 2012??Podobno w kilku placówkach władze kazały dyrektorom juz ograniczyc zatudnienie lub w innych placówkach zminić umowy karcianym.
Ja ostatnio słyszałam o falszowaniu umów pracownikom z KP zeby tylko powywalać tych z KN. Całość jest dużo bardziej skomplikowana ale namiastkę można przeczytać tu:
Oprócz PROTEST przeciwko ustwie o wspieraniu rodzin i pieczy zastępczej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również: