I jeszcze jedno, kolega etatysta zwraca cały czas uwagę na walkę o KN na stronie, którą proponuję jako KONTAKT a czy to źle,że ludzie z KN są aktywni? bierzmy przykład i pokażmy np. na tej stronie co inni zrobili w kierunku spraw, które nas bolą. Ja np. próbuję z uporem maniaka zachęcić tu na na ops-ie i ludzi do stworzenia \"silnej grupy nacisku\" i co mam napisać na stronie www.domdziecka.strefa.pl, że mi ręce opadają jak czytam, że \"to bez sensu, że to mało czasu, że to się nie uda, że czemu nie parę lat temu?\" itd. Wysilmy się i przysyłajcie uwagi do ustawy, propozycje, postulaty a będziemy to m.in. publikować i posłuży to jako materiał do konkretnych rozmów z posłami, senatorami i przestawicielami ministerstwa. Jesli ktos ma inny (może lepszy na ten czas) pomysł to proszę. Pozdrawiam.
Pierwsze czytanie rządowego projektu ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej (druk nr 3378) - 10-minutowe oświadczenia w imieniu klubów i 5-minutowe oświadczenia w imieniu kół
- uzasadnia Minister Pracy i Polityki Społecznej.
Czegos nie rozumiem...w zapisie tej ustawy napisane jest,że pracownik placówki op-wych jeżeli wszczęte jest przeciwko niemu postepowanie to jest zawieszony,a także jesli nie płaci alimentów to tez nie może w placówce op-wych pracować a co jesli taka osoba stanowi rodzinę zastępczą albo chce stanowic??Rozumiem z ustawy,ze tutaj to już nic nie przeszkadza???Jakas totalna paranoja????
Do Jacka - pan Polkowski jest dla ciebie autorytetem ? To gratuluję !!!!!!! Co do KN- nie krytykujmy ich za to że walczą o swoje przywileje, które ktoś im dał - znalazły by się chyba inne zarzuty,ale Alexowi chyba nie chodziło o kolejne kłótnie- szkoda czasu, pozdrawiam.
Do Agi - daleka jestem od sporów - Jacek ma prawo sądzić innych jak uważa - ale ja TEZ. Alex wrzucił swój post 11.09.2010r. a co czytamy do tej pory .... - niech każdy sobie sam odpowie, jeśli nie ma sensu żaden protest to ma sens to forum jakiekolwiek ?pozdrawiam.
nikt z kn nie protestował gdy okazało się ze parę lat temu nie można zatrudniać na kn, śmiali się i szydzili i wychodzili z pracy po 5 godzinach zostawiając samorządowych pracujących po 8 godzin z dziećmi, a teraz będzie po równo:) zobaczycie jak to jest pracować z dzieciakami!!!! brawo ustawa
Oprócz PROTEST przeciwko ustwie o wspieraniu rodzin i pieczy zastępczej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również: