Rozbieżność zatrudnienia z perspektywy KN - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 12 z 13    [ Posty: 125 ]

Napisano: 27 paź 2011, 17:42

Nie, od 1 stycznia 2014.Nie ma podstaw, aby zabrać od 2012 chociaż słyszałam, że niektórzy decydenci próbowali po swojemu zinterpretować nową ustawę. Kn ma nas obowiązywać przez 2 lata-taką informację uzyskałam, a potem-nie wiadomo
~bella

Napisano: 14 mar 2012, 1:45

Zapisałam się i guzik związki wywalczyły!!!
~Inka

Napisano: 14 mar 2012, 11:19

Związki....u nas tez nic.
~Anka

Napisano: 15 mar 2012, 16:03

Rozmawiałem z prawnikiem specjalizującym sie w oświacie uzyskałem informacje,że do 31.12.2013 roku KN nadal obowiązuj.
Od 1.01.2014r każdy dyrektor rozwiązuje umowę z pracownikiem KN na podstawie ustawy, może ale nie musi zatrudnić pracownika a jeżeli zatrudni to tylko na KP i niestety z niższą pensją. Na dzień dzisiejszy jest taka interpretacja.Może w tym czasie będzie jakiaś zmiana. Ale to już od nas nie zależy. No chyba,że zaczniecie rzeczywiście walczyć o zachowanie pensji z KN. Walczyć, a nie tylko pisać na forum.
~XXYY

Napisano: 15 mar 2012, 16:28

Pitolenie. Żadnej umowy sie nie rozwiązuje bo ustawa mówi wyrażnie,że od 01.01.2014 pracownicy z KN stają się pracownikami samorządowymi w myśl ustawy z 21 listopada 2008 o pracownikach samorządowych. Automat kolego.Mozesz dostac aneks do umowy albo cośtam cośtam ale na pewno nikt nie zwolni kolegi z KN. Prawnik do d....i raczej.
~Leon

Napisano: 15 mar 2012, 20:57

... i chyba wtedy pensja wg zaszeregowania, a z tego co się zorientowałam to awans związany ze stażem. Więc z KN dostaną starszy wychowawca lub koordynator. Tylko problem w tym, ze tu są widełki i można dostać dolną albo górną granicę.

Ja rozmawiałam ze ZNP czy planują jeszcze powalczyć o jakieś rozwiązania systemowe, ale przewodnicząca zaproponowała, że może iść rozmawiać z szefową MOPS. Za taką pomoc to podziękowałam, poradzę sobie sama, bo u nas (pewnie nie tylko u nas) MOPS dostaje wysypki na sam dźwięk słów KN ;P

Mogłoby ZNP powalczyć jeszcze o pensję nie niższą niż dotychczas, ale ZNP zdaje się nie ma już siły przebicia ... niestety nie wychodzimy z oponami na ulicę :P.
~Marianna

Napisano: 15 mar 2012, 20:59

Pracownicy z KN nie są moim kolegami.
Leon, skoro Ty lepiej znasz prawo pracy, KN,nie będę się już fatygował do radcy prawnego, pozwolisz będę pytał ciebie o sprawy związane z pracą w placówkach o-w. A tej pani powiem co o niej myślę i naskarżę do starosty, że jest prawnikiem do d....i raczej, a co,!!!! nich mnie w błąd nie wprowadza już nigdy więcej.
Zapomniałem dodać,że mój ddz jest przenoszony do innych budynków i przekształcony na zespól placówek o-w. Także wszyscy mamy dostać nowe umowy od sierpnia tego roku.
KN maja dostać nowe umowy do 31.12.2013r.
Leon wybacz o juz zadawanie pytań - czy to zgodne z prawem?
~XXYYY

Napisano: 15 mar 2012, 21:16

Marianno, masz racje,że po 2013r zaszeregowanie będzie wg grup dla wszystkich pracowników.
A co do wypowiedzi XXYY też otrzymałam taką informacje o zatrudnieniu pracowników z KN po 31.12.2013r.
Moja placówka również będzie przeniesiona do innej miejscowości i zmiana nazwy z domu dziecka na nazwę zespół placówek opiekuńczo - wychowawczych.Dostaliśmy 3 domki jednorodzinne, gdzie będzie mieszkać po 10 wychowanków.
Mam nadzieję,że przy tej zmianie będą wyższe pensje dla KP.
~Stokrotka

Napisano: 15 mar 2012, 23:13

Miłe Stokrotko, że władze u Ciebie uznały, że zapisane w rozporządzeniu \"do 14-tu dzieci pod opieką 1 wychowawcy\" to wymysł szaleńca.
Pochwała dla samorządu i dyrka, który pilotował sprawę ;)
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 16 mar 2012, 10:17

Wcale się nie dziwię że ludzie z KN nie są twoimi kolegami. W ogóle chyba nie masz kolegów skoro o każda pier...ołe musisz biegać się pytać do prawnika. Mnie lepiej o nic nie pytaj bo albo nie wiem albo Cię specjalnie okłamię. W końcu jestem z KN.
~Leon

Strona 12 z 13    [ Posty: 125 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x